A részletes program letölthető JPG formátumban a képre kattintva.


A programban résztvevő városok:




Támogatók:



Médiatámogatók:



Jelentkezzen a Kárpát-medence kenyere kenyérsütő versenyeire!

Kenyérsütő felnőtt verseny:

A versenyre jelentkezés 2016. augusztus 20. 10:30- tól, a megsütött kenyerek leadása a Művésztelepen a Szolnok TV sátránál 20-án 14:00-ig.
Eredményhirdetés: 14:45

Értékes nyeremények az első három helyezettnek, amelyek beválthatók a a szolnoki „Kultúrcikk és otthon” szaküzletben.

Kispékversenyre jelentkezés 10 éves korig augusztus 20-án 10:30-tól. Az első 15 jelentkező készíthet kenyeret, melyet a Kárpát-medence kenyere kemencéjében sütünk ki.
Eredményhirdetés 14:45, díjak az első három helyezettnek vásárlási utalvány, melyek elsősorban iskolakezdéshez szükséges eszközök vásárlására használható fel a szolnoki „Kultúrcikk és otthon” szaküzletben.

Zsűri mindkét versenyen: Diószegi László és Árok József mesterpékek.

Jöjjön el, ünnepeljen velünk!

Zentán jártunk (2016-08-17 17:13:36)

Zentán már készülnek az augusztus 20-i Kárpát-medence kenyerének megsütésére. A Szolnok Televízió által szervezett kenyérsütéshez a Vajdaságból érkezik majd a kovász, mely lelkét adja majd az óriáscipónak.

Komáromban jártunk (2016-08-16 16:01:21)

Megjártuk a Felvidéket is. Hétfőn Észak- Komáromba utaztunk, ahonnan burgonyát hoztunk. A Kárpát- medence kenyerének tésztájába szánt alapanyagért cserébe alföldi liszttel kedveskedtünk. Augusztus 20- án ismét Szolnokra várjuk a helyi pékmestert.

Lipóton jártunk (2016-08-15 13:35:00)

A Kápát-medence kenyere programban a Lipóti pékség képviseli a magyarországi pékeket. Stábunk ellátogatott a dunántúli községbe, ahol bejárhattuk az üzemet is.

Erdélyben jártunk (2016-08-10 18:29:11)

Stábunk tegnap késő este érkezett meg Erdélyből, ahonnan Kolozs megyei búzát és Parajdi sót hozott haza a Kárpát-medence kenyeréhez. Diószegi László sepsiszentgyörgyi pékmester azt mondta: nagy kihívás lesz a 300 kilogrammos kenyér megsütése, de bízik benne, kollégáival együtt ezt a feladatot is megoldják.

Kárpátalja magyarlakta területeinek egyik legjelentősebb központjában, Beregszászon járt stábunk szerdán. Idén hatodik alkalommal sütjük meg a Kárpát-medence kenyerét, melynek összetevői az előző évekhez hasonlóan a Trianonban elcsatolt területekről érkeznek. Beregszászról a kenyér megsütéséhez szükséges vizet hoztuk.

SzolnokTV Zrt. - 5000 Szolnok, Hild tér 1.
Tel: +36 56 426 244 Fax: +36 56 410 262
E-mail: szolnoktv@szolnoktv.hu
Média ajánlat | Impresszum