Megjelent a Szolnok TV Zrt. Önkormányzati választási szabályzata, melyet cégünk elsősorban a pártoknak, jelölőszervezeteknek, illetve további érdeklődőknek ajánl a 2014. évi önkormányzati képviselő választások média lebonyolítása kapcsán.
A dokumentum tartalmazza az együttműködés feltételeit, lehetőségeit és augusztus 23-tól letölthető honlapunkról.

A szabályzat letölthető: itt !

Munkáspárt + VIDEO (2014-10-01 19:42:57)

LMP irodanyitás + VIDEO (2014-10-01 19:46:43)

Választási bizottság + VIDEO (2014-09-16 13:07:51)

Nyomható az összes szavazólap, amivel Szolnokon találkozhatnak majd a választópolgárok október 12-én. A Helyi választási Bizottság egyhangúlag hagyta jóvá a polgármesterjelölti, az egyéni választókerületi és a nemzetiségi szavazólapok adattartalmát.

Munkáspárt kampány (2014-09-16 13:00:54)

Bízik a szolnoki szavazókban a Munkáspárt, hangzott el a Gulyásfesztivál szünetében a Tiszai Hajósok terén. A párt elnöke szerint a magyarok mára megértették- változásra van szükség úgy az országos politikában, mint helyben.

A 7-es számú választókerületben Tokaji Gyulát indítja önkormányzati képviselőjelöltként a Fidesz-KDNP. A politikus azt mondta: részese volt a szandaszőlősi felújítási programnak, a munkát pedig tovább folytatná.

A 8-as választókerület Szolnok talán legelhanyagoltabb városrésze -mondta Miskolczi László. A baloldali összefogás képviselő-jelöltje a vegyiművek lakótelepen járt, hogy meghallgassa az ott élők gondjait.

Történelmi csúcson van a Jobbik – mondta tájékoztatóján Kiss Gabriella, a párt polgármesterjelöltje. Hozzátette: a legutóbbi mérések alapján Szolnokon is sikerülhet megduplázniuk a képviselők számát. A Jobbik szerint ehhez azonban az szükséges, hogy szimpatizánsaik éljenek demokratikus jogukkal és menjenek el szavazni október 12-én.

MSZP lakossági fórum (2014-09-10 17:58:32)

A közbiztonságra és a létbiztonságra panaszkodtak a lakók az MSZP-Demokratikus Koalíció-Szolidaritás-Együtt tegnap esti közös lakossági fórumán. Bozsányi István képviselőjelölt szerint egymásra történő odafigyeléssel, apróságokkal is jobbá lehet tenni Szolnokot, ehhez azonban az kell, hogy legyen aki meghallgassa a lakókat és a valódi problémáikat orvosolja.

Bár az aláírásgyűjtés ideje lejárt, még mindig sokan támogatják aláírásukkal Rehó Jánost. A Széchenyi lakótelepen a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje, valamint Szalay Ferenc polgármesterjelölt a Hild útnál találkoztak a szolnokiakkal.

Újabb 25 határozatot hozott hétfő esti ülésén a Helyi Választási Bizottság. Az egyéni választókerületi jelöltek mellett polgármesterjelöltről és kompenzációs listáról is döntöttek tegnap. Hétfőn lejárt a jelölési határidő az október 12-i önkormányzati választásokra, azok a jelöltek és jelölő szervezetek, amelyek nem adták le időben ajánlásaikat nem indulhatnak a voksoláson.

Befejeződött a jelöltállítás. A jelöltek, pártok, jelölőszervezetek ma délután 16 óráig gyűjthették az ajánlásokat. A Helyi Választási Bizottság első kiadásunk idején is ülésezik, döntenek a nyilvántartásba vételről, illetve kisorsolják a szavazólapokon a megjelenés sorrendjét.

Választási Bizottság (2014-09-05 18:20:01)

Újabb 21 határozatot hozott a Választási Bizottság. A pártok jelöltjeinek nyilvántartásba vétele mellett az MSZP-DK-Magyar Szolidaritás Mozgalom-Együtt a Korszakváltók Pártja kompenzációs listájáról is döntött a grémium.

Választási bizottság (2014-09-03 18:09:19)

Újabb jelölteket vett nyilvántartásba mai ülésén a választási bizottság. A 15 jelölt a Magyar Munkáspárt, a Lengyel-Magyar Klub valamint a Lungo Drom Országos Cigány szervezet részéről rendelkezett a szükséges ajánlással.

A baloldali városvezetés idején elért eredmények folytatását ígérte jelöltjeinek megválasztása esetén a Demokratikus Koalíció nevében kampányoló Varjú László. A koalíció országos elnökségének tagja Radócz Zoltán alpolgármester jelölt meghívására érkezett Szolnokra.

MSZP sajtótájékoztató (2014-09-02 21:13:36)

Újra indul az útfelújítási program? Tette fel a kérdést mai sajtótájékoztatóján Csák László. Az MSZP-s önkormányzati képviselő a felújítás alatt álló Dobos Károly utcában azt mondta: reméli ez nem csak választási kampányberuházás, hanem újra felpörög az útfelújítási program.

A Jobbik szerint fontosabb dolgokra is lehetett volna költeni az Agóra megépítésére költött pénzt. A párt mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Szolnoknak nem művelődési központra van szüksége, hanem munkahelyekre.

Választási bizottság (2014-09-01 21:42:56)

Újabb- szám szerint 19 jelöltet vett nyilvántartásba mai ülésén a választási bizottság.

Mától gyűjthetik az aláírásokat azok, akik indulni szeretnének a helyhatósági választáson. A jelöltek és jelölő szervezetek ma 8 órától vehették át az ajánlóíveket, melyeket szeptember 8-án 16 óráig kell visszajuttatniuk a helyi választási irodákhoz. Egy szavazó több jelöltet is ajánlhat.

Választási tudnivalók + VIDEO (2014-08-08 19:40:59)

Hivatalosan majd csak augusztus 23-án kezdődik az idei önkormányzati választás kampánya, ám ahhoz, hogy október 12-én minden zökkenőmentesen menjen, sokan dolgoznak a háttérben. Már Szolnokon is működik a választási információs szolgáltat, a jogszabály értelmében pedig határidőre megtörtént a választókerületek és szavazókörök felülvizsgálata. A korábbiakhoz képest az egyik legfontosabb változás, hogy ettől az évtől a helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket négy helyett már öt évre választjuk.

Október 12-ére tűzte ki a polgármesterek és helyi önkormányzati képviselők választását Áder János köztársasági elnök. Döntése értelmében ugyancsak október 12-én lesz a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása is.

SzolnokTV Zrt. - 5000 Szolnok, Hild tér 1.
Tel: +36 56 426 244 Fax: +36 56 410 262
E-mail: szolnoktv@szolnoktv.hu
Média ajánlat | Impresszum