Megjelent a Szolnok TV Zrt. választási szabályzata, melyet cégünk elsősorban a pártoknak, jelölő szervezeteknek, illetve további érdeklődőknek ajánl a 2014 évi általános országgyűlési képviselő választások média lebonyolítása kapcsán.
A dokumentum tartalmazza az együttműködés feltételeit, lehetőségeit és január 31-től letölthető honlapunkról, illetve a televízió az eddig ismert pártoknak jelölőszervezeteknek postán is megküldi.

A szabályzat letölthető: itt !

Választási tudnivalók + VIDEO (2014-04-04 19:26:36)

Kevesebb mint 36 óra múlva nyitnak a szavazókörök. Szolnokon minden készen áll az országgyűlési választás zavartalan lebonyolítására.

LMP sajtótájékoztató + VIDEO (2014-04-04 19:18:52)

Az LMP az egyetlen párt, amelyik belátható időn belül leválthatja a Fideszt és Orbán Viktort – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Dr. Pető Ernő. A Lehet Más a Politika országgyűlési képviselőjelöltje szerint Magyarország a 20. században ragadt, a kiutat pedig az LMP jelenti.

Aki változást akar, az április 6-án a Kormányváltók szövetségére szavaz -mondta Iváncsik Imre. A jelöltet -mint mondta- az elmúlt napokban megerősítették az emberek abban, hogy képviselő legyen. Véleménye szerint a FIDESZ is őt tartja esélyesnek, miután tegnaptól egy rágalmazó, és -ahogyan a politikus mondta- hazug, becsületsértő szórólapot terjesztenek róla.

A Második Világháború befejezésére, az elesettekre emlékezett ma a Munkáspárt a Kőrösi úti temetőben. A megjelentek egyetértettek abban, hogy Magyarország agresszorként vett részt a háborúban ahelyett, hogy semlegességével az értelmetlen pusztítás megállítását szolgálta volna.

LMP kampányfinish + VIDEO (2014-04-03 17:31:32)

Állja a kampány diktálta versenyt az LMP. A párt országgyűlési képviselő jelöltje szerint reális esély van arra, hogy tíz százalék körüli eredménnyel ismét a Parlamentbe kerüljenek. Pető Ernő és aktivistái ma a piaccsarnok mellett állították föl kampánystandjukat.

Választási programja egyedül a Jobbiknak van – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Baráth Zsolt. A párt országgyűlési képviselőjelöltje szerint jelenleg egy kormányképes erő van hazánkban és az a Jobbik.

A Simon Gábor ügynek akár szolnoki kötődése is lehet -mondta tájékoztatóján Szalay Ferenc országgyűlési képviselő. Véleménye szerint Iváncsik Imrének -nemzetbiztonságért felelős államtitkárként- Simon Gábor átvilágítását kézben kellett tartania.

MSZP kampányfinish + VIDEO (2014-04-02 16:37:52)

Csalódik aki a Fidesz magabiztos győzelmére számít. Mondta a kormányváltó szövetség országgyűlési jelöltje. Iváncsik Imre szerint nem véletlenül hagyott alább a kormány párt kampánya.

A „szupergazdagoknak” egyszeri, 40 százalékos vagyonadót, a szegényebbeknek pedig magasabb minimálbért és nyugdíjat ígért Szolnokon Dr. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A magyar mezőgazdaságot helyre kell állítani, ehhez magyar feldolgozóiparra és hazai kereskedelemre van szükség -mondta az elnök, aki állami lakásépítési programot is ígért.

A Jobbik arra kéri szimpatizánsait, hogy április 6-án ne csupán szavazni menjenek el, hanem a hátralévő 5 napban kezdjenek elsöprő erejű mozgósításba, mert ez a győzelem kulcsa. Baráth Zsolt országgyűlési képviselőjelölt szerint a választás a Fidesz és a Jobbik között dől majd el.

Független Kisgazdapárt + VIDEO (2014-04-01 18:54:02)

Az elmúlt 25 év legfontosabb választása előtt áll az ország-véli a Független Kisgazdapárt. Az ország sorsa ugyanis nem 4 évre, hanem évtizedekre eldől-mondta Kézér Tamás. Programjukban a föld és a víz tulajdonának védelmét hirdetik.

1975- óta nem volt hasonló méretű közlekedési infrastruktúra fejlesztés a megyeszékhelyen mint most. Az épülő M4- es autópálya nyomvonalánál tartott sajtótájékoztatót a beruházás menetéről Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselőjelölt és Szalay Ferenc polgármester.

Aquila Párt fóruma + VIDEO (2014-03-31 18:26:35)

A mezőgazdasági termelők esélyeinek javítását tartja egyik legfontosabb célkitűzésének a térségben az Aquila Párt. A tavaly bejegyzett párt Isten kezébe helyezi sorsát. Mint mondták- ezért nem is fogadták el a kampányfinanszírozásra igénybe vehető összeget.

MSZP nagygyűlés + VIDEO (2014-03-31 14:45:09)

Ingyenes felsőoktatást, 250ezer új, valódi munkahelyet és az alapvető élelmiszerek árának jelentős csökkentését ígérte Mesterházy Attila szombaton, Szolnokon tartott nagygyűlésén. A kormányváltók miniszterelnök-jelöltjét megelőzően Iváncsik Imre képviselőjelölt az elmúlt 4 év hibás kormányzati döntéseiről szólt.

Megélhetést, rendet, elszámoltatást ígér a Jobbik Magyarországért Mozgalom, ha április 6-án, a választók bizalmából kormányt alakíthat. Ezt Vona Gábor pártelnök, miniszterelnök-jelölt jelentette ki szolnoki sajtótájékoztatóján. A politikus egyedülállónak nevezte a Jobbik programját, szerinte a Fideszt és az MSZP nem vezérli más, mint a hatalom megtartása, illetve újbóli megszerzése.

LMP sajtótájékoztató + VIDEO (2014-03-28 18:14:05)

12 pontban foglalta össze antikorrupciós programját a Lehet Más a Politika. A párt országgyűlési képviselője szerint a legitimált lopás rendszerében élünk. Dr. Pető Ernő hozzátette: az LMP bármit is javasolt a közélet tisztaságát javítandó az elmúlt négy évben, erre nem volt fogadókészség a többi párt részéről.

A választók változást akarnak -mondta tájékoztatóján Iváncsik Imre. A szocialista képviselőjelölt. Reggel a Várkonyi téren invitálta az arrajárókat a szombat délutáni, Mesterházy Attila lakossági fórumra.

Mára összesen mintegy 2500 embernek adnak munkát az ipari parkba települt cégek. Az elmúlt négy év fejlesztéseinek sorát gazdagítja a McHale új beruházása, az a gyártócsarnok, melyben újabb hatvan dolgozót alkalmaznak. Mindez- fogalmazott a helyszínen a Fidesz jelöltje- a kormány iránti bizalom jele is.

Ingyenessé tenné az alapképzést a felsőoktatásban a kormányváltó összefogás. - mondta mai tájékoztatóján Iváncsik Imre. Az országgyűlési képviselőjelölt szerint elfogadhatatlan, amit az Orbán-kormány tett a tanulni vágyó fiatalokkal.

Az élhető Magyarországért gyűjt aláírást a Magyar Munkáspárt. A Széchenyi lakótelepen tartott tájékoztatójukon kiemelték a devizahitelesek megsegítésének szükségességét, a munkahelyteremtés és a 3 kulcsos adórendszer fontosságát.

LMP sajtótájékoztató + VIDEO (2014-03-27 17:03:14)

A megújuló Magyarország zálogának tekintett kulcsfontosságú intézkedéseket foglalja magában az LMP nyomtatásban is kiadott programja. A párt országgyűlési képviselőjelöltje ma arról is beszélt, hogy idáig nem nem kapott választ a Fidesz jelöltjétől, vállalna- e egy esetleges vitát a választások előtt.

A FIDESZ az egyedüli kormányképes párt, s csak neki van valódi miniszterelnök jelöltje -mondta tegnap, szolnoki lakossági fórumán Rogán Antal. A FIDESZ frakcióvezetője szerint a családi adókedvezmények, a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtés a jövőben csak fiatal demokratákkal garantált. Dr. Bene Ildikó képviselőjelölt szerint az elmúlt 4 évben sikerült a csőd széléről visszahozni az országot.

A rendszerváltás óta eltelt 25 év az értelmetlen privatizáció, a nemzeti vagyon kiárusítása, az ország elsikkasztásának időszakaként kerül a történelem könyvekbe - véli a Munkáspárt. A kapitalizmus áldozatainak napján az egykori szolnoki bútorgyár előtt tartott sajtótájékoztatót Bencsik Mihály, a Munkáspárt országgyűlési képviselőjelöltje.

A Jobbik felszámolná a politikusbűnözést és feloldanák a közérdekkel ellentétes titkosításokat – mondta mai sajtótájékoztatóján Baráth Zsolt. A párt országgyűlési képviselőjelöltje arról is beszélt, hogy javítanák a közbiztonságot.

A kormányváltó erő közbiztonságot és honvédemet érintő 12 pontját ismertette Iváncsik Imre mai sajtótájékoztatóján. Az országgyűlési képviselőjelölt azt is elmondta: kerekasztal beszélgetésre hívja a Fidesz jelöltjét Dr. Bene Ildikót.

Az elmúlt négy év eredményei önmagukért beszélnek, a folytatáshoz azonban a választók bizalmára is szükség van. Hangsúlyozták a Vezsenyen rendezett lakossági fórum előadói. Dr. Bene Ildikó az egészségügybe invesztált források felhasználásáról beszélt, de a stadionépítés kapcsán felmerült kritikákra is válaszolt.

A Tanácsköztársaság kikiáltásának 95. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Munkáspárt. Az ünnepség résztvevői megkoszorúzták azt a Kossuth téren található táblát, amely az első megyei kommunista lapnak, a Szolnoki Munkásnak állít emléket.

Nyilvános vitára hívna két kormánypárti politikust Baráth Zsolt a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. Dr. Bene Ildikóval és Farkas Flóriánnal – ahogy fogalmazott – megbeszélné az elmúlt 4 évet. Baráth Zsolt mai tájékoztatóján elmondta azt is, hogy a Jobbik felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne hátráljon meg a párt miniszterelnök-jelöltje által kezdeményezett vita elől.

LMP sajtótájékoztató + VIDEO (2014-03-20 19:25:12)

Zöld beruházási és közösségi gazdaságfejlesztési alap létrehozását ígéri választási programjában a Lehet Más a Politika. Az LMP kormányra kerülése esetén az épületenergetikai beruházásokat támogató úgynevezett zöld beruházási alapot hozna létre, amelyet minden évben 100 milliárd forinttal töltenének fel. Minderről tegnap este tájékoztatta a sajtó képviselőit Schiffer András társelnök és Pető Ernő országgyűlési képviselőjelölt.

Nettó 100 ezer forintra emelné a minimálbért a kormányváltó összefogás. Megengedhetetlen ugyanis, hogy az Orbán-kormány alatt a minimálbér reálértéke 5%-kal csökkent - mondta mai tájékoztatóján Iváncsik Imre. Az országgyűlési képviselőjelölt hozzátette: 5%-ra csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját, mert tűrhetetlen, hogy több mint 4 millióan élnek ma Magyarországon a létminimum alatt.

A magyar költségvetés 10%-át közoktatásra, további 10 %-át pedig az egészségügy fejlesztésére fordítaná a Munkáspárt. Bencsik Mihály, országgyűlési képviselőjelölt mai tájékoztatóján arról is beszélt: pártja azonnal eltörölné az egykulcsos adót.

Honnan lesz a Jobbik választási programjában meghirdetett elképzelésekre pénz? Erre a kérdésre adott válasz tájékoztatóján Baráth Zsolt a párt képviselőjelöltje. A politikus 10 pontban sorolta fel gazdasági elképzeléseiket.

Fidesz virágosztás + VIDEO (2014-03-18 17:11:16)

A „Virágos Szolnokért” akció keretében 12 ezer tő virágot oszt szét a városlakók között a Fidesz. Az akció tegnap este a Széchenyi lakótelepen indult, ma a Városmajor úton, szerdán délután pedig a Jubileum téren, a Rákóczi úton, a Bercsényi úton és a Szolnok Ispán körúton folytatódik.

A kormány napi túlélési programokkal akarja népszerűségét fenntartani. Ezért is fontos, hogy a jelöltek színt valljanak rövid-, vagy hosszú távon gondolkodnak a jövőről. Közös vitára hívja a választáson indulókat Pető Ernő az LMP jelöltje.

Valódi nyugdíjas szervezetekkel szervezné újra az idősügyi tanácsot az MSZP. A párt elnökségi tagja a nyugdíjbiztosítási igazgatóság előtt tartott tájékoztatóján arról is beszélt, hogy megteremtenék a rugalmas nyugdíjba vonulás feltételeit, újra bevezetnék a rokkantsági és baleseti rokkantsági nyugdíjat, és több forrást biztosítanának az idősek támogatására.

Kisebb parlament olcsóbb állam címmel tartott sajtótájékoztatót Szolnokon Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselőjelölt és Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke. A politikus beszélt az aláírásgyűjtések során megfogalmazott lakossági igényekről is.

Élhető Magyarországot szeretne a Munkáspárt, tehát nem olyat, amiben csak a milliomosok érzik jól magukat – mondta Bencsik Mihály. A párt országgyűlési képviselőjelöltje délelőtt a piac melletti standjukon gyűjtötte a támogató aláírásokat.

LMP sajtótájékoztató + VIDEO (2014-03-13 17:14:49)

Miért teljesít jobban Magyarország? -tette fel a kérdést tájékoztatóján Pető Ernő. Az LMP képviselőjelöltje szerint nőtt az emigránsok száma, egyre több a munkanélküli, csökken a felsőoktatásban tanulók száma és iskolákat zárnak be. A választók -a jelölt úgy véli- belefáradtak a nagy pártokba.

Vidékfejlesztési programjáról, közbiztonsági kérdésekről és a korrupció felszámolásáról beszélt mai sajtótájékoztatóján Baráth Zsolt. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta: a régióban rejlő lehetőségeket a jövőben ki kell használni.

A Fidesz nem tud olyan hihető, valós programmal előállni, amelyik alkalmas lenne arra, hogy a választópolgárok bizalmát elnyerje – mondta mai sajtótájékoztatóján Iváncsik Imre. A Kormányváltás öt pártjának országgyűlési képviselőjelöltje elmondta: nyolc pontba foglalták azokat az terveket, melyek mostantól az ellenzéki összefogás kampányának pozitív üzeneteit jelentik.

A megélhetés a munkahelyteremtésen alapul, ennek kell alárendelni a következő négy évet – mondta mai sajtótájékoztatóján Baráth Zsolt. A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Szolnok valamint a megye helyzetéről és az abban rejlő lehetőségekről is szólt.

Biztos munka, biztos jövedelem, biztos jövő. Ezt ígéri a Munkáspárt választási programja – mondta sajtótájékoztatóján Bencsik Mihály. A párt országgyűlési képviselőjelöltje szerint a választók jól fogadták elképzeléseiket és az interneten keresztül újabb korosztályokat sikerült megszólítaniuk.

Választási bizottság + VIDEO (2014-03-11 16:18:57)

Nyomható a megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületének szavazólapja. A választási bizottság ellenőrizte az adattartalmat és mindent rendben talált.

Választási sorsolás + VIDEO (2014-03-11 16:20:24)

A Szolnok Televízió a kampányban lehetőséget biztosít a pártoknak, jelölőszervezeteknek arra, hogy részt vegyenek Választási Téma című műsorunkban, illetve megjelentethessék politikai reklámjaikat. Választási szabályzatunk értelmében a megjelenés sorrendjét hétfőn este, élőben, a Témában sorsolással döntöttük el.

Az elmúlt évhez viszonyítva 3%-kal csökkent a regisztrált álláskeresők száma Szolnokon – mondta Dr. Bene Ildikó. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje szerint ez egyértelműen a sikeres kormányzati koncepciónak köszönhető, amely a gazdaság élénkítésére koncentrál.

Egyenlő bérezést, megbecsülést, rugalmas foglalkoztatást ígér az MSZP és szövetségesei kormányrakerülésük esetén -mondta Iváncsik Imre képviselőjelölt. A szocialisták az elmúlt évtizedekben minden évben nőnapkor virággal köszöntik a járókelőket.

Kerekasztal beszélgetésre hívna két kormánypárti politikust Baráth Zsolt a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. A politikus Dr. Bene Ildikóval és Farkas Flóriánnal – ahogy fogalmazott – megbeszélné az elmúlt 4 évet. Baráth Zsolt mai tájékoztatóján elmondta azt is, hogy a Jobbik népszerűsége folyamatosan növekszik.

Választási kampány 2014 címmel tartott fórumot Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő-jelölt valamint Szalay Ferenc polgármester a Tisza Szállóban. A rendezvényen elhangzott: soha ennyien és ilyen gyorsan nem támogatták a Fidesz-KDNP-t. Eddig csaknem 19 ezer aláírás gyűlt össze megyénkben.

A Jobbik az egyetlen olyan párt, amelynek van választási programja – jelentette ki sajtótájékoztatóján Baráth Zsolt. Az országgyűlési képviselőjelölt szerint céljuk a valódi rendszerváltás, és azoknak kínálnak alternatívát, akik úgy érzik, hogy az elmúlt 24 évben tévúton járt az ország.

Az elmúlt években családbarát városrésszé vált a Széchenyi lakótelep -mondta Dr. Bene Ildikó. A FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta: a Szolnokot érintő egyik legnagyobb beruházás épp a lakótelephez kötődik. A fejlesztésekkel, felújításokkal és rezsicsökkentéssel -úgy véli- hamarosan a lakások értéke is felértékelődik majd.

Választási bizottság + VIDEO (2014-03-04 16:33:49)

14 jelöltre lehet majd szavazni április 6-án Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületében, melyhez Szolnok és további 13 környező település tartozik. Ez azután dőlt el, miután március 3-án, hétfőn 16 órakor befejeződött a jelöltállítás. A kérelmekről ezúttal is a helyi választási bizottság döntött.

A 2010-es kormányváltáshoz képest az euró ma 50, míg a svájci frank 70 forinttal drágább – mondta sajtótájékoztatóján az Összefogás 5 pártjának képviselőjelöltje. Iváncsik Imre szerint a gyenge forint egyértelműen a kormány rossz gazdaságpolitikájának eredménye.

A felvételkori árfolyamon kell újratárgyalni a devizahiteleket, ez az egyetlen megoldás a Jobbik szerint. A devizahitelesekért a párt az ország 100 településére szervezett tüntetéssorozatot. Mint a szolnoki demonstráción elhangzott, a probléma 800 ezer embert érint.

Átfogó lakáskorszerűsítési és -felújítási programot ígér április 6-át követően az Összefogás 5 pártja, amennyiben a választóktól bizalmat kapnak. Iváncsik Imre országgyűlési képviselőjelölt sajtótájékoztatóján azt mondta: erre garancia a 2003 és 2009 között a szocialista kormányok által végigvitt panelprogram sikere.

Választási bizottság + VIDEO (2014-02-27 18:58:53)

Újabb jelöltet, sorrendben a hatodikat is nyilvántartásba vette Jász-Nagykun-Szolnok Megye 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága.

Választási bizottság + VIDEO (2014-02-26 16:21:56)

Újabb jelöltet vett nyilvántartásba Jász-Nagykun-Szolnok Megye 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága. A jelöltek február 17-e óta gyűjthetik az ajánlásokat, a nyilvántartásba vételhez legkevesebb 500 érvényes ajánlás kell.

Választási bizottság + VIDEO (2014-02-24 18:11:42)

Ismét ülésezett Jász-Nagykun-Szolnok Megye 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága.

A Jobbik munkahelyeket teremtene, növelné a közbiztonságot és felszámolná a korrupciót – mondta Baráth Zsolt a párt országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján.

Hazánknak április 6-án új irányt kell vennie -mondta Tóbiás József. Az MSZP frakcióigazgatója Iváncsik Imre szocialista országgyűlési képviselő-jelölt meghívására érkezett Szolnokra. Tájékoztatójukon bejelentették: Iváncsik Imre jelölését regisztrálták a Választási Bizottságnál.

Választási bizottság + VIDEO (2014-02-21 15:56:19)

Újabb jelöltet vett nyilvántartásba Jász-Nagykun-Szolnok Megye 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága. A jelöltek február 17-e óta gyűjthetik az ajánlásokat, a nyilvántartásba vételhez legkevesebb 500 érvényes ajánlás kell.

Az országgyűlési választás tétjére hívta fel hallgatósága figyelmét tegnap Bayer Zsolt a Tisza Szállóban. A publicista a bal oldali ellenzék kommunikációját kifogásolta, miközben a szocialista és a polgári kormány ténykedését hasonlított össze.

Az elfogadott új földtörvény hazaárulás -mondta lakossági fórumán Baráth Zsolt a Jobbik országgyűlési képviselője. Morva Krisztina európa parlamenti képviselő szerint azzal, hogy külföldiek is megvehetik a magyar földet palesztinokká válunk saját hazánkban. A Jobbik tegnap este hivatalosan is elkezdte szolnoki kampányát.

Az elmúlt négy év kormányzása a Keresztény Demokrata Népárt számára eredményes időszak volt, hiszen keresztényi eszméknek megfelelő törvények születtek -mondta tájékoztatóján Dr. Rétvári Bence. Az államtitkár hangsúlyozta: támogatták a családokat és megerősítették a magyar középosztályt. Dr. Bene Ildikó szerint az elmúlt években megerősödött Szolnokon is a hitélet.

Az MSZP politikusa, Iváncsik Imre is elkezdte az országgyűlési képviselő jelöléshez szükséges aláírások gyűjtését. A politikus ma a piacnál várta a szimpatizánsokat. A kampányát segítő Gőgös Zoltán szocialista agrárpolitikus szerint ma Magyarországon vidékrombolás történik, és ezt meg kell állítani.

Választási bizottság + VIDEO (2014-02-19 11:59:56)

Egy nappal az ajánlások gyűjtésének megkezdését követően egy jelöltet már nyilvántartásba is vett Jász-Nagykun-Szolnok Megye 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága.

Választási kampány + VIDEO (2014-02-17 13:13:46)

Hivatalosan is megkezdődött a választási kampány. Hiába ismert ugyan január 18-a óta a választás április 6-i időpontja, az új választási törvény miatt a hivatalos kampány csak az azt megelőző 50. napon, február 15-én indulhatott.

SzolnokTV Zrt. - 5000 Szolnok, Hild tér 1.
Tel: +36 56 426 244 Fax: +36 56 410 262
E-mail: szolnoktv@szolnoktv.hu
Média ajánlat | Impresszum