Szolnok TV

Ma 2023. Szeptember 27. Szerda, Adalbert napja van.

ELEKTRONIKUS OLVASÓJEGY A VERSEGHY FERENC KÖNYVTÁRBAN

Viszlát papír alapú olvasójegy! Már letölthető a Verseghy Ferenc Könyvtár legújabb applikációja. Az alkalmazáson keresztül elektronikusan is elérhetők az olvasójegyek. A fejlesztéssel egyszerűbbé és stressz mentesebbé válik a kölcsönzés a jövőben.


Csak pár kattintás és már okos készülékeinken tudhatjuk a Qulto alkalmazást és ez által olvasójegyünket. Az applikációban a tagok nyomon követhetik kölcsönzéseiket, a határidőket, az esetleges tartozásokat és az intézménytől kapott kölcsönzéssel kapcsolatos értesítéseket. Az alkalmazást a könyvtár munkatársai 1 hónapon keresztül tesztelték a hivatalos megjelenés előtt.

„Csak androidos felületen működik, tehát a GooglePlay áruházból lehet letölteni tabletre, illetve telefonra is. A könyvtári olvasójeggyel lehet regisztrálni, a már meglévő vonalkóddal. Generál egy jelszót is, tehát megvan, hogy milyen jelszót kell beírni. Itt lehet nyomon követni a kölcsönzéseket, meglehet hosszabbítani a kölcsönzéseket. Lehet intézni a könyvtári ügyeket, pl. lehet a katalógust is használni az applikáción keresztül.” - mondta Czakóné Gacov Katalin az intézmény vezetője. 

Az applikáció működésről a könyvtár Youtube csatornáján egy rövid videót is elérhetnek az érdeklődők.

Szerző
Hatvani Brigitta