Szolnok TV

Ma 2024. Április 30. Kedd, Katalin, Kitti napja van.

IPARI PARK ÉS HATÁRIDŐK- A POLGÁRMESTER VÁLASZOL

Osztrák, kínai, - sőt japán befektető is érdeklődik a Szolnoki Ipari Park iránt. Ehhez azonban új területek bekapcsolására lesz szükség. Mondta Közügy című műsorunk vendége. Szalay Ferenc polgármester a színház és a tiszaligeti strand kapcsán is beszámolt a várható határidőkről.


22 éve- 2000 márciusában ítélte oda a Gazdasági és Kereskedelmi Minisztérium az önkormányzati tulajdonú Szolnoki Ipari Park Kft. részére az „ipari park” minősítést. Az elmúlt két évtized során a nagyvállalkozói- valamint a kisbefektetői és kereskedelmi övezetben több mint egy tucat cég talált otthonra.

 

„Most egy 126 hektáros ipari park megtelt. 5000 munkahelyet hoztunk létre benne. Újból ipari területre van szükség. Ugye a harminckettes mellett egy hatvannégy és fél hektáros terület már működőképes. Ide jönnek ezk amiket mondtam cégeket, hogy jönnének Szolnokra. De nem tettünk le arról, hogy a szolnoki ipari park melletti területeket átminősíttessük ipari területté. Egy háromszáz hektáros gondolatunk van.”

 

 

22 éve még valószínűleg nem gondolta senki, hogy a munkaerő túlkínálat munkaerőhiányba csaphat át. TCS_ Pedig lassan ezzel is meg kell küzdeni, amit csakis a bérek emelésével lehet mederben tartani. Az elvándorlással párhuzamosan- éppen a munkahelyek miatt- érkeznek új lakók is a városba. Számukra sem mellékes, hogy miként áll a két nagy beruházás: a Tiszaligeti Strand- és a Szigligeti Színház felújítása.

 

„A Tiszaligeti Fürdő úgy gondolom, hogy a huszonkettes év végéig el tud készülni, tehát hogy a következő évre- huszonháromra átadhatóvá válik. A színház szerintem hamarabb. Én azt gondolom, hogy a színház szeptemberben az évadot ott tudja kezedeni az új színházban. Elmondtam többször- miután mindig nagyobb probléma egy felújítás mint egy új építése. Menet közben derülnek ki olyan dolgok amelyek nem lehet tudni, hogy pontosan ki fognak derülni, ezért igen- plusz forrásigénye van mind a két fejlesztésnek.”

Szerző
Tálas László