Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

MEGYEI KÖZGYŰLÉS: FÓKUSZBAN A GAZDASÁG

Infrastruktúra-fejlesztés, munkahelyteremtés és a gazdasági élet élénkítése a legfontosabb megyénkben. A megyei közgyűlés ez évi első ülésén a TOP Pluszos pályázatokról is szó esett.


A TOP Plusz Program forrásainak felhasználása is témája volt a 2022-es esztendő első megyei közgyűlésének. Átalakul, egyszerűsödik a döntés előkészítés folyamata, a megyei közgyűlés képviselői mondják ki, hogy mely projektet támogatják a jövőben.

HUBAI IMRE ( FIDESZ-KDNP) elnök JNSZMegyei Közgyűlés:

88,75 milliárd forintot kapott Jász-Nagykun-Szolnok megye, amiben mind a megyei jogú város, mind pedig a másik 77 település fejlesztésére jelentős forrás áll rendelkezésre.

 

 A 4 régió tekintetében a döntés előkészítés során igazságos, a lakosságszám arányát figyelembe vevő döntést készítettek elő a kormány szánára, melyet most egyeztetnek az Európai Unióval.

 

HUBAI IMRE ( FIDESZ-KDNP) elnök JNSZMegyei Közgyűlés:

Az első és legfontosabb az infrastruktúra állapota, hiszen azon szeretnénk a leggyorsabban javítani, valamint a munkahelyteremtés, a meglévő munkahelyek védelme és az élhető települések további fejlesztései, hiszen szeretnénk ha a lakosság biztonságban tudná a megélhetését, amellett a települések szolgáltatásai s legyenek magas szintűek.

 

 Szolnokra a kistérséggel együtt 23 milliárd forint TOP Pluszos forrás jut. Ebből olyan beruházásokat valósítanak meg, ami az egész megye élénkíti a gazdasági életet-hangsúlyozta az elnök.

Szerző
Sebestyén Andrea