72 óra kompromisszum nélkül
2016-10-07 18:28:07

Már ketyeg az óra. Délután a Kossuth téren elstartolt a 72 óra kompromisszum nélkül címet viselő önkéntes akció. A fiatalokat megszólító misszió részeként egyebek mellett parkgondozás, kórházi kisegítő munka, programlebonyolítás is szerepel.

Beágyazás
X
450 fiatal töltötte ma ki a részvételi lapot a Kossuth téren mielőtt belevágott a csapata számára kijelölt feladat teljesítésébe. A Magiszteres Lévai Edgár Kristóf szerint

"Fontos, hogy a Hogy segítsünk, a közteret rendbe tegyük, meg hogy az órát megszerezzük az érettségihez."

Az önkéntes munkával eltöltött órákat szigorúan veszik az iskolák. A rendelkezésre álló 72 óra alatt 33 csapat 21 projektet teljesít. Az akciót idén is támogatja a város és az egyház. Az önkéntesség mellett ugyanakkor a megyei kormányhivatal is kiáll. Mint arra Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott emlékeztetett:

""Annak aki adja egyértelműen jó az, hogy megérheti azt a mindenek feletti érzést, hogy önzetlenül, szívjóságból nagy- nagy szeretettel segíthetek olyan közösségen, olyan egyénen akinek erre szüksége van."

A fiatalok munkáját az adott feladatban jártas felnőttek koordinálják. Az országos felhívás nyomán szervezett akció vasárnap ér véget.

SzolnokTV Zrt. - 5000 Szolnok, Hild tér 1.
Tel: +36 56 426 244 Fax: +36 56 410 262
E-mail: szolnoktv@szolnoktv.hu
Média ajánlat | Impresszum