Nagy sikerrel zajlott le a Megavers döntője. A Szolnok Televízió és az Aba-Novák Kulturális Központ közös rendezvényén sokan voltak arra kíváncsiak, vajon ki lesz a legjobb a döntőbe jutott 10 ifjú versmondó közül. A két elődöntőből a zsűri 3-3, míg a közönség 2-2 versmondót jutatott a döntőbe. Az Aba-Novák Kulturális Központ színházterme csaknem teljesen megtelt érdeklődőkkel. A nagy meleg ellenére nem volt langyos a hangulat. A szurkolótáborok, családtagok ugyanis egy-egy produkció után hangos tetszésnyilvánítással adták tudtul, jó volt, amit hallottak. A zsűri hosszas tanácskozást követően döntött...
A Megavers első helyezettje Barta Ágnes.
A szolnoki lány jutalomként 6 napot tölthet majd a költészet városában, Párizsban. A díjat a Szolnok Televízió ajánlotta fel. A második Dian Gitta, a harmadik pedig Rózsa Hanna lett, akik szintén több napos jutalom úton vehetnek részt a Szolnok Televízió jóvoltából. Mindhárman még egy-egy könyvcsomaggal is gazdagabbak lettek, melyet az Aba-Novák Kulturális Központ ajánlott fel számukra.
" A legszebben beszélő versmondónak" Ménkü Juditot választották, aki így átvehette Szolnok város jutalmát, egy 20 ezer Ft-os könyvutalványt. Ugyanilyen összegű volt az a könyvutalvány is, melyet a megyei közgyűlés elnöke nyújtott át a legjobb témaválasztásért a cibakházi Ambrus Jánosnak. A Magyar Versmondó Alapítvány különdíját Bánffy György Kossuth-díjas színművésztől, az alapítvány elnökétől, Varga Bálint vehette át.
Ezenkívül minden versenyző könyvjutalommal térhetett haza. Gazdára talált a plazma tv is. A több, mint ezer közönségszavazatot leadott név közül Dancsó Zsuzsát húzták ki. A hivatalos percek után a színpadot ellepték a családtagok és ismerősök, akik a boldog és a kissé szomorú versenyzőknek egyaránt gratuláltak a szép eredményekhez.

Megavers helyezettjei:
1. Barta Ágnes
2. Dian Gitta
3. Rózsa Hanna

Legszebben beszélő versmondó: Ménkü Judit
Legjobb témaválasztás: Ambrus János
Magyar Versmondó Alapítvány díjazottja: Varga Bálint
Zámbori Soma különdíj: Barta Ágnes
Plazma TV nyertese: Dancsó Zsuzsa

Gratulálunk a nyerteseknek!

 
Barta Ágnes (2009-03-25 09:03:19)

Dian Gitta (2009-03-24 02:18:22)

Rózsa Hanna (2009-03-24 16:20:36)

SzolnokTV Zrt. - 5000 Szolnok, Hild tér 1.
Tel: +36 56 426 244 Fax: +36 56 410 262
E-mail: szolnoktv@szolnoktv.hu
Média ajánlat | Impresszum