Szolnok TV

Ma 2022. Június 25. Szombat, Vilmos napja van.

ASZTALITENISZ: 45 ÉVES A TISZAPARTI BARÁTI KÖR

Lassan már fél évszázada annak, hogy az asztalitenisz szolnoki rajongói egy klubot alapítva úgy döntöttek, mindent megtesznek ennek a sportágnak, valamint a mozgás örömének a népszerűsítéséért. A Tiszaparti Baráti Kör tagjai azóta is rendszeresen hódolnak szenvedélyüknek. Ez évi versenyüket szombaton rendezték meg, ahol 16 versenyző szállt harcba a győzelemért.


A barátságok elmélyítése, a szórakozás, és persze a mozgás szeretete. Ezekkel a motivációkkal invitálta versenyre szombaton a Tiszaparti Baráti Kör a klub tagjait. Az asztalitenisz szolnoki rajongói már 45 éve hódolnak ennek a sportágnak.

A közel fél évszázados jubileum alkalmából megrendezett eseményen 16 játékos vett részt. A versenyzők két négyes csoportban, páros csapatban álltak az asztalhoz és fiatalokat meghazudtoló fonákokkál szerezték egymás ellen a pontokat.

De nem csak a klub tagjai szálltak harcba, a régóta fennálló barátság jegyében, más szolnoki csapatok is ütőt ragadtak a hétvégi meccsen.

A verseny alatt nem feledkeztek meg azokról sem, akik már nem lehetnek köztük. Az ehhez hasonló eseményeken, rájuk is megemlékeznek. A Zrínyi úti centrum fala mentén sorakozó relikviák a mai napig ápolják a majd ötven éves klub emlékeit.

Szerző
Szanyi Brigitta