Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

UNIÓS VETÉLKEDŐ DÖNTŐJÉBE JUTOTTAK A SZOLNOKI FIATALOK

Döntőbe jutottak a Varga Katalin Gimnázium diákjai a „4 FOR EUROPE” elnevezésű, uniós témájú, középiskolásoknak kiírt versenyen. Az intézmény tanulói hosszú évek óta részt vesznek az országos vetélkedőn, azonban ilyen eredményt csak egyszer sikerült elérniük. A döntőt holnap rendezik, a fiatalok uniós nap keretében készültek fel a végső megmérettetésre.


Ottjártunkkor épp az energiaválság megoldásán törték a fejüket a Varga Katalin Gimnázium diákjai. Lázasan készülnek a holnapi, mindent eldöntő küzdelemre: bejutottak a „4 FOR EUROPE” országos uniós verseny döntőjébe. A fiatalok szerint fontos, hogy ismerjék az unió működését.

A diákok egy uniós nap keretében készültek a döntőre. Szó volt az EU ifjúsággal kapcsolatos új kezdeményezéseiről, az Erasmus +-ról, vagy éppen a nemek bérezése közötti különbségek csökkentéséről. Nem könnyű, de hálás téma az EU – mondta Koller Beáta, felkészítő tanár.

Az országos, „4 FOR EUROPE” elnevezésű európai uniós témájú vetélkedőt már 9. alkalommal rendezi meg a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája. A Vargásoknak holnap kell szurkolni, ha nyernek, Szlovéniába utazhatnak osztályukkal.

Szerző
Szanyi Brigitta