Szolnok TV

Ma 2022. Május 22. Vasárnap, Júlia, Rita napja van.

ÉRTÉKES ADOMÁNYOKAT KAPOTT AZ ÁTMENETI OTTHON

8 millió forint értékben napelemeket és új fűtési rendszert, valamint egy évre szóló gépkocsihasználatot kapott ajándékba az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnoki Családok Átmeneti Otthona. A MOL, a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Autó adománya meghaladja a 10 millió forintot.


A fútötest a közösségi térben, az azt működtető napelempark fönt a tetőn. A felkerült 66 modult a segélyszervezet ingyen kapta, A MOL 8 millió forintos adománya nagy segítség az otthon számára.

 

„Ez éves szinten biztosítja a teljes energiaellátását az épületnek megújuló energiaforrásból és ez nagyságrendileg évente nagyjából egy millió forintnyi áramszámlától mentesíti a segélyszervezetet.”

 

Mondta Ratatics Péter a MOL operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója. Az udvaron parkoló autókat szintén ajándékba kapta az idei évre az átmeneti otthon. A négy kombi járművet teljeskörű flottakezeléssel bocsájtotta rendelezésre a Mercarius Flottakezelő és a Pappas Autó. Rónai- Horst László a Mercarius Flottakezelő ügyvezető igazgatója elmondta:

 

„Ezekkel tudják a családokat vinni, plusz mellette tudnak bevásárolni és tudnak árut vinni amit nekik a logisztika szempontjából nagyon- nagyon fontos.”

 

Meglepetésként az autó csomagterében több ládányi tartós élelmiszer is érkezett. Az Ökumenikus Segélyszervezet számára mindkét adomány fontos segítség. Tudtuk meg Lehel László elnök-igazgatótól.

 

„Nem mindig teherautónyi szállítmányokra kell gondolni hanem kisebbekre ami minden további nélkül egy kombi járműben elhelyezhető és hát ha az adományok másik részét nézem akkor pedig a fenntarthatóság az fontos, hiszen egy intézményt működtetni kell.”

 

A szolnoki adomány a cégek társadalmi szerepvállalásának is jó példája, amint azt Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is hangsúlyozta.

 

„Az utóbbi harminc évben nagyon sokat változott a cégeknek, a donoroknak a hozzáállása és szívesen segítenek- ma már a vállalati kultúrában egyre inkább benne van és azt hiszem, hogy velünk jó együttműködni.”

Az ünnepélyes átadáson Szalay Ferenc polgármester azt hangsúlyozta, hogy az ide kerülő családoknak biztosított nyugalom és védelem mindennél fontosabb. Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő az Ökumenikus Segélyszervezet rugalmas és adott korhoz, problémához igazodó stratégiáját méltatta. Mint mondta- a térségi ellátás olyan speciális szegmenséről van szó, mely nem váltható ki mással. A 21 éve működő Szolnoki Családok Átmeneti Otthona 40 főnek ad otthont. A hasonló támogatásoknak is köszönhető, hogy az ideiglenesen itt elszállásolt családok biztonságban átvészeljék a számukra kritikus időszakot.

Szerző
Tálas László