Szolnok TV

Ma 2024. Február 21. Szerda, Eleonóra napja van.

AJÁNDÉKOT KAPTAK AZ ÁLLATOTTHON LAKÓI

90 éve ünnepeljük az állatokat. Az október 4-i világnap alkalmából szajoli iskolások látogattak a város állatotthonába. A gyerekek nem érkezetek üres kézzel. Az örökbefogadásra váró kutyusoknak ételt és játékokat gyűjtöttek az elmúlt napokban.


A fél éves Siva-val és a 4 hónapos testvérpárral, Borostyánnal és Bársonykávalismerkedhettek meg ma a Szajolból érkezett iskolások. A gyerekek és a kutyusok gyorsan összebarátkoztak.

„Nagyon cukik, aranyosak és nagyon intelligensek.”- mondta Benedek Zétény.

Az állatok világnapja alakalmából szervezett látogatás keretében a gyerekek a felelős állattartás feltételeit is megismerhették. Az információk az iskolások számára nem voltak újak, hiszen sokan otthon is tartanak háziállatokat.

„Nekem van két kutyám és egy Koi pontyom. A kutyákkal sokat kell játszani és törődni, hogy ne érezzék magukat úgy, hogy elvannak nyomva. A halat is szoktam etetni és szoktam nézni, ahogy úszkál otthon.”- mondta Farkas István.

Több kiló kutyakonzerv és száraz táp, játékok, takarók és törölközők. A gyerekek ma végre átadhatták az állatok világnapja alkalmából gyűjtött adományokat az otthon lakóinak.

„Minden évben megtartjuk és idén rendeztük meg azt, hogy adományt gyűjtünk és nagy örömmel láttuk, hogy sok adomány gyűlt és így tudjuk segíteni az állatotthon.”- mondta Hegedűs Dóra.

Az otthonban több mint 100 négylábút gondoznak jelenleg, akiknek minden vágyuk az, hogy egy szerető és felelősségteljes gazdihoz kerüljenek.

„Először is meg kell látogatni, ki kell ide jönni és körbe kell nézni, hogy milyen fajta kutyák vannak. A kollégáim nagyon szívesen segítenek, ha megszületik a döntés. Kikérdezik a kutyát örökbefogadókat, hogy milyen körülmények között laknak: panel környezetben vagy családi házas környezetben, milyen nagy a kert és ha összességében megvan a kép, hogy ki milyen feltételekkel tud kutyát fogadni, akkor ajánlanak kutyákat.”- mondta Lits László a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója.

Az állatok világnapját Magyarországon csak 1991 óta ünnepeljük, de a jeles nap Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halálához köthető. A világnap keretében Szajol mellett felajánlás érkezett Martfűről és gyűjtést szerveznek a Nyitnikék és Pitypang Óvodában, a Kassai Úti- illetve Kodály Zoltán Általános Iskolában, valamint a Pálfy János Vízügyi Technikumban.

 

Szerző
Pető Dávid