Szolnok TV

Ma 2022. Június 25. Szombat, Vilmos napja van.

ÁTADTÁK A MOHA ÚTI JÁTSZÓTERET

Újabb játszótér újult meg a megyeszékhelyen. A Moha úti játszóteret a mai naptól vehetik ismét birtokba a gyerekek. A parkot a városban indult játszótér fejlesztési program keretében újították fel.


Új hinta, csúszda  és libikóka. Ezek az elemek is helyet kaptak a felújított Moha úti játszótéren, amit a Kassai Úti Általános Iskola esősei próbálhatták ki először.

„Nagyon tetszik nekem és itt a kedvenc játékom most eddig a hinta, mert azon szoktam a legtöbbet lenni és azt szerettem most a legjobban, az a kedvenc játékom.”- mesélte Szolnoki Réka.

 „Nekem ilyen pörgő hinta és csúszda tetszik."- mondta Serbán-Danajka Noel.

A játékok mellett több olyan elemet is kihelyeztek, amelyek egy korszerű játszótéren nélkülözhetetlenek.

„A játszótér most már a 21. századnak megfelelő mindenfajta műszaki tartalommal, infrastruktúrával rendelkezik. Itt tényleg a megfelelőszámú padok, utcai hulladékgyűjtő edényzetek vannak. Ütéscsillapító, hogy biztonságosan tudjanak a gyerekek játszani, illetve ivókutat telepítettünk.”- mondta Lits László a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója. 

A játszótér felújításával az itt élő családoknak régi vágya teljesült.

„Ez a fele annak a beruházásnak, amit nagyon vártak évek óta a lakók, hogy eltakarítsák a régi csonkokat, romokat és helyette egy új, szép játszótér van.” Nagyon örülünk neki és bízom benne, hogy aktívan fogják használni itt a lakók.”- mondta Berényi Gábor önkormányzati képviselő.

A fejlesztés azonban a környéken ezzel nem fejeződött be.

„Folyamatban van a terülten található parkoló helyeknek a tervezése. Egy picit bonyolultabb a helyzet, mert nem kizárólagos önkormányzati tulajdonról beszélünk, hanem szövetkezeti és önkormányzati tulajdonról. Tervezzük a beruházást megvalósítani. Jó úton haladunk a tulajdonosokkal hozzájárulások megszerzésének érdekében. Folyik a tervezés és reményeink szerint jövő évben sort tudunk keríteni a parkoló helyek felújítására is.”- mondta Fejér Andor alpolgármester

 A játszótér felújítási projekt következő állomása a Tiszaliget. A város legnagyobb játszóterét november közepétől vehetik ismét birtokba a gyerekek.

 

 

Szerző
Pető Dávid