Szolnok TV

Ma 2024. Május 25. Szombat, Orbán napja van.

AZ ÚJ TISZAHÍDRÓL IS SZÓ VOLT

A magáningatlanok lehető legkisebb zavarására törekedtek az új szolnoki Tisza híd nyomvonalának kijelölése során. Ezt erősítette meg tegnapi lakossági fórumán Molnár Iván a 8- as számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője. A fórumon egyebek mellett a lakóövezetben tapasztalható vízelvezetési problémákról is szó esett.

 


El nem folyó csapadékvíz, lesüllyed csatornaszemek. Több- főleg alacsony fekvésű utcában is gond mutatkozik egy- egy nagyobb eső után. Az újvárosban élők napjait megkeserítő jelenségek megszüntetésére most- hangsúlyozta a házigazda Molnár Iván- a forráshiány- és a szolgáltató körüli anomáliák miatt nincs lehetőség.

 

„Sajnos emiatt az ilyen járda meg egyéb dolgok elmaradnak. Én abban bízok, hogy hamarosan meg fog oldódni, hogy a víz- csatornamű az átkerül az államhoz és mint a tapasztalatok mutatják, hogy az Alfa- Nova ahogy tönkrement és megszűnt és átvette az állam, a lakosok sokkal jobban meg vannak elégedve a mostani kiszolgálással mert sokkal több mindenre kapnak lehetőséget- jobb a minősége a kiszolgálásnak.”

 

A lakossági fórumon bemutatták a leendő Csáklya úti Tisza híd terveit. A közvélekedéssel ellentétben- hangsúlyozta a képviselő- a nyomvonal nem a családi házas övezeten megy majd végig.

 

„Így az önkormányzat tulajdonában lévő zöldterület, illetve a nappali foglalkoztató az ami egyedül veszélybe kerül ennek a kivitelezése során. Itt nemcsak a gépjárművezetőkre gondoltak a tervezők, hanem párhuzamosan, hogy mindenütt kiépül a kerékpárút is- a terveken is így szerepel.”

 

A Tiszaliget felől átívelő híd a volt papírgyár területén ér át a városba, ahol egy ívvel a Mártírok útra csatlakozik. A beruházás gyökeresen megváltoztatja majd a városrész karakterét és növeli annak jelentőségét, hangzott el a lakossági fórumon.

Szerző
Tálas László