Szolnok TV

Ma 2021. December 8. Szerda, Mária napja van.

BAYER ILONA SZOLNOKON

A Szolnoki Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, a hatvanas évek végén a szolnoki körzeti stúdióban dolgozott, a nyolcvanas években pedig az akkori egyetlen magyar televíziós csatorna híradósa volt. Telt ház előtt tartott előadást Szolnokon Magyarország első női híradósa Bayer Ilona.


Bayer Ilona 1967-ben kezdett dolgozni a Magyar Rádió Szolnoki Körzeti Stúdiójában. Később pedig ő volt Magyarország első női híradósa.

BAYER ILONA:

A Sipos téri iskolába jártam a Tabánba, mert mi ott laktunk a Zagyva parton a Művészteleppel szemben. Ez az iskola nem volt a legjobb hírű.

 

 Ennek ellenére már kis korában színházi kritikákat írt és művészettörténetet tanult. Életét meghatározták általános iskolai tanárai. Szülei ragaszkodtak a szakmaszerzéshez, ezért a Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, ahonnan jogi egyetemre ment. Egy újságíróiskolából válogatták be- harmadmagával - a Magyar Híradóhoz, először pécsi tudósítóként, majd budapesti híradósként dolgozott. Életét ma már a jótékonyságnak, az írásnak, családjának szenteli. Három gyermeke három unokával ajándékozta meg. Igazi multikulturális család az övék, hiszen mindkét idősebb gyermeke külföldön telepedett le. Tamás osztrák nőt vett feleségül, Petra pedig Japánban találta meg az igazit. Ezért is íródott legújabb könyve , ami a hétköznapokat mutatja be a felkelő nap országában.

Szerző
Sebestyén Andrea