Szolnok TV

Ma 2024. Május 25. Szombat, Orbán napja van.

BIZTATÓ JELEK A TISZA- TÓNÁL

Megteltek a szálláshelyek a hosszú hétvégén a Tisza- tónál. A nem hivatalos szezonkezdet biztató- nyilatkozták a szállásadók. A turisztikai szakemberek hosszú távú célja, hogy a tó ne csak a nyári hónapokban, hanem a most még kevésbé divatos tavaszi és őszi időszakban is vonzó legyen a vendégek számára.


Sokan az utolsó pillanatban használták fel a Szépkártyájukon lévő pénzt, amiből ki is jött a hosszú hétvégére foglalt szállás fedezete. A tiszafüredi Hableány Hotel az előzetes foglalásoknak köszönhetően már jóval a hétvége előtt megtelt, tudtuk meg Tóth Péter üzletvezető- helyettestől.

 

„Általában hétvégén van telt ház , de hétköznapokra is vannak foglaltságok, de inkább a hétvége az ami sűrűbb.”

 

 Volt aki aki közvetlenül a vízparton, volt aki a gáton élvezte a jó időt.Például Paszternák László aki kerékpárjáról szállt le a kedvünkért.

 

„Miskolcról érkeztem és így persze természetesen körbekerékpároztam a Tisza- tavat. Ez minden évben előfordul egyszer, vagy kétszer … - sőt néha még a Balaton is belefér, úgyhogy ilyen hobbi szinten.”

 

A közeli Szabics Kikötőben is óriási volt a forgalom.Simaházi- Tóth Emese négy csöppséggel szállt éppen ki az egyik csónakból.

 

„Budapestről jöttünk és most ez így kézenfekvő. Biciklitúrát terveztünk eredetileg de végül egyéb sérülések miatt csak ilyen rövid útvonal lesz most ebből, meg inkább kirándulgatunk meg csónakázgatunk a környéken.”

 

A Tisza- tónál évente átlagosan 500 ezer vendégéjszakát töltenek az érkezők. Döntően belföldi vendégek veszik igénybe a szolgáltatásokat, de nővekszik a lengyel, szlovák és román érdeklődők száma is. A turisztikai szakemberek hosszú távú célja, hogy a tó ne csak a nyári hónapokban, hanem a most még kevésbé divatos tavaszi és őszi időszakban is vonzó legyen a vendégek számára.

Szerző
Tálas László