Szolnok TV

Ma 2023. December 6. Szerda, Miklós napja van.

ÁTADTÁK A MEGYEI CIVIL DÍJAKAT

Átadták a megyei civil díjakat. Az elismerést még 2019-ben, a Contact Menbtálhigiénés Konzultációs Szolgálat alapította, hogy ezzel ismerje el a civilek és civil szervezetek egész éves munkáját. Idén öten vehették át az elismerést.


Nagy múltú szervezetek, kiváló szakemberek, akik sokszor szabadidejüket feláldozva, minden ellenszolgáltatás nélkül tesznek a közösségért, ápolják a hagyományokat, segítenek és szerveznek. Ők azok a civilek, akik részesei a mindennapoknak. A Contact mentálhigiénés Konziltációs Szolgálat a Civilek Napja alkalmából minden évben elismeri a legjobbak munkáját. Idén mintegy 60 ajánlás érkezett, a bíráló bizottság közülük választotta ki azt az ötöt, mely átvehette az elismerő oklevelet.

megyénkben több ezer civil szervezet működik, valamennyien kiváló munkát végeznek -mondta az elnökhelyettes. Az idei díjazottak közt művészt, hagyományőrzőket és a gasztro kultúra ápolóit is köszöntötték. Pogány Gábor Benő szobrászművész, valamint Herceg Antal a Mezőtúri Szépkorúak hagyományőrző Klubjának elnöke, magánszemélyként vehették át az oklevelet. Ahogyan Herceg Antal mondta az elismerést a tagság támogató munkájának is köszöni.

Szervezetek kategóriában a Jászsági Pálinka Lovagrend Egyesület, a Bedekvovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság, és a szintén nagy hagyományokkal rendelkező, a magyar hagyományok megismerését és ápolását, valamint az íjászat népszerűsítését zászlajára tűző Besenyszögi Hagyományőrző Íjász Egyesület képviselője vehette át az oklevelet.

A díj nem csak az elmúlt esztendő munkájának elismerése -mondták a díjazottak. A jövőre is erőt és energiát ad valamennyi szervezetnek és tagságának, hogy folytassák azt a munkát, amit évekkel ezelőtt elkezdtek.

Szerző
Skultéty József