Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

TESZTELIK A GYEREKEKKEL FOGLALKOZÓKAT

Csak tegnap három - gyerekekkel foglalkozó - szakdolgozót szűrtek ki covid fertőzéssel azon a városi tesztelő programon, mely a járvány negyedik hullámában indult újra. A koronavírus fertőzések számának drasztikus növekedése miatt a családok védelmében 300 kisgyermekekkel foglalkozó szakembert tesztelnek a napokban. A bölcsődékben és az óvodákban zajló szűrést a védőnők végzik.


Sorban állnak az óvónők a Szapáry úti óvoda előtt. Mindannyian szűrésre várnak. Csaknem 300- kisgyermekekkel foglalkozó -szakember koronavírus tesztelését kezdte meg a város és a védőnői hálózat. Szerdán a bölcsődei gondozókat, ma az óvónőket és dadusokat szűrték.

ZORNÁNSZKI ILDIKÓ osztályvezető Egészség és Családügyi Osztály, Szolnoki Polgármesteri Hivatal: 

A koronavírus fertőzések számának drasztikus emelkedése okán döntött úgy a városvezetés, hogy a korábbiakhoz hasonlóan koronavírus szűrést végezzünk az önkormányzati fenntartású óvodák és a bölcsődei intézmények munkavállalói számára. Hiszen nagyon fontos, hogy akik nap mint nap kisgyermekekkel foglalkoznak azok ezt egészségesen tegyék. Aki ugyanis tudta nélkül, tünetmentesen vírushordozó az minél előbb kiemelésre kerülhessen.

 

A szokásos orr-garat mintavételi pálcával vett kenet a reagenssel keveredve néhány perc alatt megmutatja az eredményt. A dolgozók és a szülők is nyugodtabbak a rendszeres tesztelés miatt.

 

SZAMOSFALVINÉ TÖRŐCSIK IBOLYA, általános igazgatóhelyettes, Szolnok Városi Óvodák

Ötször annyi kisgyermek betegszik meg, mint felnőtt. Nagyon jó ez a magas átoltottság, hiszen 75 % átoltott, ez lehet az oka annak, hogy kevesebb dolgozó betegszik meg. Viszont a kisgyermekek 56 százaléka beteg jelen pillanatban.

 

 Üres csoportszobák és üres öltözőszekrények jelzik ezt. Az átoltottságnak köszönhetően az óvodai dolgozók többsége negatív, de a tegnapi szűrés során is találtak 3 pozitív esetet. A koronavírus szűrés jövő héten folytatódik a város bölcsődéiben és óvodáiban.

 

 

Szerző
Sebestyén Andrea