Szolnok TV

Ma 2022. Június 28. Kedd, Levente, Irén napja van.

ÚJ ÜZEMCSARNOKOT AVATTAK SZOLNOKON

A 30 éves Ferzol Kft. csaknem egymilliárd forint uniós támogatású, kapacitásbővítő beruházása egy új üzemcsarnok átadásával ért véget. A zöldmezős építkezés része volt a modern, precíziós gépek beszerzése is.


Családi vállalkozásként indult, ma már a világ és Európa több országába is szállít. A Ferzol Lemezmegmunkáló Kft. 30 év alatt vált garázsműhelyből 4 telephellyel rendelkező, 700 munkatársat foglakoztató céggé. A több mint 2 milliárd forintból felépült üzemcsarnokuk átadásán a cég tulajdonosa hangsúlyozta: nem csak a technológiai fejlesztés, a munkatársak szakmai képzése is hozzájárult a cég fejlődéséhez. A beruházás bizonyítja, hogy a magyar gazdaság fejlődik -mondta Rákossy Balázs, az Európai Uniós források elosztásáért felelős államtitkár,Rákossy Balázs kijelentette: a magyar kormány elkötelezett a gazdaság fejlesztése terén. „A járvány ezen sem változtatott. A növekedés ösztönzése jelentik a kilábalást. Folytatjuk a családok támogatását, munkahelyeket, és ösztönözzük a beruházásokat.”

 

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő kiemelte: hazánkban a gazdasági növekedés mértéke eléri az 5 és fél százalékot, és a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most. Szalay Ferenc polgármester Szolnok erősödő gazdaságáról számolt be.

 

SZALAY FERENC polgármester, Szolnok (Fidesz-KDNP): „Egy 123 hektáros ipari parkot hozott létre a város, ami megtelt. A logisztikai lehetőségek bővültek, itt az M4-es, van Szolnoki elkerülő, közel került a repülőtér, Szolnok elkezdett felértékelni, az ország és fél Európa számára.”

 

A Ferzol nem csak egy hatalmas csarnokot épített, a megvásárolt élhajlító, lyukasztó és lézervágó gépei korszerűek, prémium kategóriásak, melyek a gyártás optimalizálásával a cég hatékonyságát növelik.

Szerző
Skultéty József