Szolnok TV

Ma 2024. Április 19. Péntek, Emma napja van.

CSŐTÖRÉS A BOLDOG SÁNDOR ISTVÁN KÖRÚTON

Legalább két hét, mire a VCSM Zrt. helyreállítja a kerékpárutat a Boldog Sándor István körúton. Az utat csőtörés miatt augusztus végén bontották fel. Javítás helyett azonban ezúttal kicserélik a vízvezetéket, mely több időt vesz igénybe. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a nagy szárazság miatt csak az elmúlt három hétben több mint hetven csőtörés történt Szolnokon.

 


A Boldog Sándor István körutat csőtörés miatt augusztus végén bontották fel a VCSM Zrt. szakemberei. Magyarné Bede Marianna,  a társaság műszaki igazgatója megkeresésünkre elmondta: egy régi azbeszt cement vízvezeték kezdett el szivárogni két ponton is, ezért kellett a kerékpárutat felbontani. A törött vezetéket nem javítják ki, hanem újra cserélik, máskülönben a ki kellene vágniuk az ott található platánfát és el kellene bontaniuk a posta aknát is, melyet a gerincvezetékre építettek.

 

Most azon dolgozunk, hogy meghatározzuk azt a nyomvonalat, ahol egy új vezeték kiváltásával körülbelül tíz méter hosszan megvalósíthatnánk egy új vezetéket. Így nem kellene kivágni a platánfát, a posta akna is a helyén maradhatna, viszont ennek a vezetéknek a kivitelezése hosszabb időt vesz igénybe. Most a kollégák azon dolgoznak, hogy az anyagbeszerzéssel felkészüljünk a kivitelezésre.

A Boldog Sándor István körút helyreállítása körülbelül két hetet vesz igénybe.

Szerző
Szanyi Brigitta