Szolnok TV

Ma 2022. Június 28. Kedd, Levente, Irén napja van.

BIZONYSÁGTEVŐK FIGYELMEZTETIK A DIÁKOKAT

Drog- és alkoholellenes prevenciós osztályfőnöki órák zajlanak ismét a TALIFISH Teaházban. A Szertelen Fiatalokért Közhasznú Egyesület drogprevenciós szakemberei különös módon érzékenyítik a fiatalokat. Egyik szakemberük azt mondta: személyes példákkal, vagy ahogy ők nevezik, bőrbe kötött bizonyságtevőkkel figyelmeztetik a diákokat.


Különleges helyre érkeznek osztályfőnöki órára a Tiszapartis kilencedikesek. A vírushelyzet okozta korlátozások után a TALIFISH-ben találkozhattak a szenvedélybetegségek megelőzésével. A rendhagyó osztályfőnöki óra a résztvevők szempontjából is különleges.

 

 KOZÁKNÉ KOVÁCS ILDIKÓ titkár, Szertelen Fiatalokért Közhasznú Egyesület, drogprevenciós szakember:

Van olyan ember, aki jön segíteni, ő a bőrbe kötött bizonyságtevő, akit mi úgy nevezünk, hogy bőrbe kötött bizonyságtevő, azaz a saját életén keresztül mutatja be, hogy miért is fontos az, hogy tartózkodjanak a fiatalok akár a kipróbálástól.

Bizony mélyen megérintődnek, főleg, amikor a bizonyságtevő őszintén elmondja,
hogy hová vezetett az életútja, hogyan tudott a szenvedélybetegségből kikeveredni. Érdeklődnek a fiatalok, kérdeznek, nagyon hiteles ez a fajta módszer.

 

A csapatépítő feladatok után megnéztek egy filmet a drog hatásáról. Ezt követően beszélgettek a látottakról, majd meghallgatták azt az életutat, mely a szenvedélybetegség csapdájába vezetett. A rendhagyó osztályfőnöki óra arra is alkalmat teremt, hogy egy szermentes szórakozóhelyet ismerjenek meg a fiatalok, hiszen a teaház, játékokkal, kiállításokkal, koncertekkel, beszélgető sarokkal várja a fiatalokat.

 

Szerző
Sebestyén Andrea