Szolnok TV

Ma 2022. Október 4. Kedd, Ferenc napja van.

HŐSIES KÜZDELEMBEN EGYLABDÁS GYŐZELEM

A tavalyi bronzérmes Szeged kosarasai több mint fél órán át vezettek az ezüstérmes ellen, de a szolnokiak két meccslabdát is kivédekeztek az utolsó percben, így 77-76-os győzelemmel kezdték a szezont.


Sami Taiwo szerezte az Olaj első kosarát az új idényben, a fiatal zsákolása után viszont tizenhárom szegedi pont érkezett megválaszolatlanul. A tavalyi ezüst- és bronzérmes mérkőzésének első negyedét a kék mezes vendégek be is húzták 28-20-ra. A második negyedben lopakodott az Olaj, Pallai közelijével egyetlen pontra meg is közelítette ellenfelét, de 33-34 után megint a Szedeák vágta ki a rezet és a nagyszünetben tíz pontos előnyben volt.  A harmadik negyedben is a vendégek vezettek, Badzim triplájával újra egyetlen pont volt csak a differencia 57-58-nál. Az utolsó tíz perc kezdetén két pontos hátrányban volt az Olaj, amely Cakarun révén kiegyenlített, majd ugyanő szerezte azt a kosarat, amellyel az első perc után újra vezettek a hazaiak. Sőt, a horvát magasember pöttyintett még egy duplát, ezzel 75-71-nél az addigi legnagyobb Olaj- fórt ünnepelhette a közönség. Badzim tizenhatodik pontjával lett 77-76. Az utolsó 75 másodpercben már nem esett kosár, holott a szegedi Persons kezében kétszer is volt meccslabda. Az utolsó másodpercekben Cummings szerelte a végül 28 pontig jutó szegedit, így a vártnál jóval rázósabb meccsen, de nyert az Olaj. A 2021/22-es kosárlabda- szezon kedden a Falco- Pécs mérkőzéssel kezdődött, amelyen a címvédő magabiztosan nyert. Az Alba hosszabbítás után nyert Szekszárdon a Paks ellen, a Körmend Zalaegerszegen tudott győzni, a Debrecen nehézkes kezdés után simázta le az újoncot. Hazai vereséggel kezdte a szezont a Kecskemét, a Sopron pedig csak az utolsó percekben tudta bebiztosítani az Oroszlány ellen a hazai sikert.

Falco- Pécs 99-77, ZTE- Körmend 80- 84, Debrecen- Nyíregyháza 79- 65, Kecskemét- Kaposvár 62- 74, Szolnok- Szeged 77-76, Paks- Alba 104- 106 h.u., Sopron- Oroszlány 86- 80

Szerző
Gutai István