Szolnok TV

Ma 2023. Március 29. Szerda, Auguszta napja van.

ÉLELMISZERCSOMAGOT OSZTOTTAK

Több mint 620 rászorulónak osztanak élelmiszer csomagot havonta a megyében. A hátrányos helyzetben élőket 5 éve segíti élelmiszercsomagokkal a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat. Az osztásokat a Magyar Élelmiszerbank helyi partnerszervezeteként koordinálja az egyesület.


„Zöldség, répa, gomba van. Valamikor kapunk tartós élelmiszert, akkor az is belekerül nekik. Ez megy a fekete ládába, a zöldbe pedig a péksütemény, a sós és az édes.”

Ma ezek az élelmiszerek kerültek bele a szatyrokba és a bevásásárló kocsikba. A csomagok átvételét ez alkalommal is előzetes regisztráció előzte meg. TCS* A segítségre nagy szükség van, hiszen nélküle sokan nem tudnának naponta ételt tenni az asztalra.

 

SIMON LAJOSNÉ

„Sajnos van, mert kilakoltattak minket. Hajléktalanok vagyunk, nincs lakásunk, fogják a deviza hitelt… A lakbér- mert laki kell valahol- nagyon sok a lakbér, hogy ne az utcán legyünk.”

 

A Magyar Élelmiszerbank adományait a járványügyi intézkedések miatt, egyenként, egy ablakon keresztül adták át. A pandémia nemcsak a csomagok átvételének lebonyolítását változtatta meg. A ládák tartalmának mennyiségére is hatást gyakorolt.

 

DR. MOLNÁR BEÁTA, elnök, Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat

„Azt azért el kell mondani, hogy a COVID járvány az üzletek palettáit is meggyérítette. Tehát nem lehet az várni, mint a 2019-es és 2020-as évek elején, hogy teli ládákat tudnunk adni. Valamikor több, valamikor kedvesebb. A mai napon kevesebb a kiosztott adományok mennyisége. De elmondhatjuk, hogy általában ez kiegyenlítődik egy-egy család számára.”

A napi étkezéshez szükséges termékeken felül, havonta egyszer tartós élelmiszereket is tartalmaznak a csomagok. TCS**  A szolgálat koordinátorként a városban hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton szervez osztást a városban élőknek. A megyében keddenként és csütörtökönként juttat el élelmiszereket az arra rászorulóknak.

 

DR. MOLNÁR BEÁTA, elnök, Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat

„2016-ban azért hoztuk ezt létre, mert ezek az igények már felmerültek és jelzés értékkel hozzánk begyűrűztek, mint szociális intézmény és egyesület. Utána mi ezt 1 évig tanultuk és azt követően pedig tovább fejlesztettük. Kezdtük 2 üzlettel és most 4 üzlettel dolgozunk, illetve olyan őstermelőink vannak, akik mindig számíthatunk.”

Molnár Beáta a Magyar Élelmiszerbank országos karácsonyi gyűjtőakciójára is felhívta a figyelmet. A gyűjtőpontokat Szolnok áruházaiban találhatják meg ez alkalommal is az adományozók november utolsó hétvégéjén.

Szerző
Pető Dávid