Szolnok TV

Ma 2022. Május 22. Vasárnap, Júlia, Rita napja van.

FELMENTETTÉK A GYILKOSSÁGGAL VÁDOLT FÉRFIT

Csak annyi bizonyos, hogy valaki meggyilkolt egy idős asszonyt még 2018. nyarán Zagyvarékason. A Szolnoki Törvényszék nem találta bizonyítottnak a vádiratban megfogalmazottakat, így első fokon felmentette a férfit „bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés” vádja alól.


Három és fél évvel ezelőtt megöltek egy 82 esztendős özvegyasszonyt Zagyvarékason. 2018. júliusában a rendőrök elfogtak egy helyi fiatalembert, akit meg is gyanúsítottak a gyilkosság elkövetésével, akit később az ügyészség meg is vádolt a bűncselekménnyel. Ám Cz. Tamás sem őrizete alatt, sem pedig a tárgyalás során nem tett vallomást, a bűncselekmény elkövetését tagadta.

A november negyedikei tárgyalási napon tartott perbeszédben az ügyészség ismertette álláspontját. Bár a gyilkos fegyver nem került elő, a vádhatóság szerint a közvetett bizonyítékok alapján a vádlott több vágással, illetve szúrással oltotta ki az asszony életét. Védőbeszédében a vádlott ügyvédje arra hivatkozott, hogy az ügyészség által beterjesztett indítvány nem bizonyítékokra, hanem feltételezésekre alapoz, ezért kérte a vádlott felmentését.

A Szolnoki Törvényszék tegnap elsőfokú ítéletet hozott a három és fél évvel ezelőtti gyilkosság ügyében. E szerint nem bizonyítható minden kétséget kizáróan, hogy a vádlott követte el a bűncselekményt, ezért bizonyítottság hiányában felmentette.

A vádlott és védője elfogadta a határozatot, az ügyészség azonban nem. Megalapozatlanságra hivatkozva fellebbezett, így az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Szerző
Pető Dávid