Szolnok TV

Ma 2022. Augusztus 17. Szerda, Jácint napja van.

KÜLÖNLEGES JÁTSZÓTÉR ÉPÜL TISZALIGETEN

Gőzerővel folyik a tiszaligeti játszótér építése. A szabadtéri létesítmény több szempontból is különleges lesz. Térfigyelő kamera és automata illemhely- szolgálja majd a komfortot és a biztonságot. Ha az időjárás kedvez a munkálatoknak november közepén már a legkisebbek is tesztelhetik a játékokat.


Dolgozik a markoló a Tiszaligetben. A megyeszékhely kiemelt zöldövezete eddig sem nélkülözte a legkisebbek szórakoztatását, mozgásfejlesztését szolgáló létesítményt- ám ezt a kicsik idővel kinőtték.Mondja Lists Lászlóa Szolnoki Városüzemeltetési Kft ügyvezető igazgatója

 

„Az elmúlt évben a CLLD Játszótérfejlesztési programot úgy gondolom most már stabilan de mégis végre tudjuk hajtani. Két játszóteret már átadtunk: a Mátyás király útit, illetve a „kis gerle” játszóteret. A következő hetekben átadjuk a régen várt Moha játszóteret és most már egy nagyon látványos szakaszába fog fordulni a Tiszaligeti játszótér.”

 

A területen jelenleg a játszótéri elemek helyének előkészítése zajlik. Ám ma már egy játszópark ennél jóval több igénynek kell, hogy feleljen.

 

„A játszótér az összes olyan infrastruktúrával rendelkezni fog ami a XXI. századnak megfelel, tehát teljesen új közvilágítási hálózat fog kapni, itt lesz az egyik végpontja a CLLD térfigyelő kamerarendszer bővítésének- tehát a térfigyelő kamerarendszerhez is be lesz kötve. Mint már említtettem- az illemhely és egy új zebrát is fog kapni, tehát természetesen most már mindegyik játszótérhez telepítjük az ivókutat is, tehát a játszótér ivókúttal is fog rendelkezni.”

 

A tervek szerint a játszótér november közepén készülhet el- így még az idén tesztelheti azt az ifjú célközönség.

Szerző
Tálas László