Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

ÉPÜL AZ ADVENTI FALU

Egy hónappal szenteste előtt kinyitnak a Kossuth téri pavilonok. Az adventi falu telepítését ma kezdték meg a megyeszékhely főterén, ahová az ünnepi fényfüzéreket már korábban elhelyezték. A járványügyi előírásoktól függ minden, hogy a tervezett programokat megtartják-e.
 


Lassan helyükre kerülnek a pavilonok a Kossuth téren. Összesen 25 ilyen faház alkotja majd az adventi falut. 

„Ezek után fog elkészülni az adventi koszorú. Tehát mi úgy készülünk, hogy a november 17- i, 20- i héten az adventi koszorú és a fenyőfának a díszítése fog elkészülni és természetesen huszadikáig az egész faházak díszítését tervezzük, 24- én viszont már a nyitás lesz, tehát előtte való napokban két- három nappal adjuk át a vállalkozóknak a területet és rendezik be ők is a faházat.”

Mondja Ribár Zsuzsanna a Szolnoki Sportcentrum szervezője, aki hozzáteszi, hogy a bódék a már megszokott adventi finomságokkal várják majd a kikapcsolódni vágyókat.

„Minden évben arra törekszünk, hogy egy- két új faház is bemutatkozhasson és ugye ebben az évben is lesz két új vállalkozó ezen a területen. Készülünk a hétvégi programokra is- a gyertyagyújtásokra és azon kívül minden pénteken és szombaton plusz programokra, de természetesen azért figyelembe kell majd vennünk a járványügyi szabályokat és ugye azokat folyamatosan kísérjük, hogy egyáltalán majd mi felé kell haladnunk.”

Az adventi falu pavilonjai a tervek szerint hétköznapokon délután kettőtől- este tízig, pénteken és szombaton tizenegyig lesznek majd nyitva. A huszonnegyedikei nyitásig a területet biztonsági szolgálat őrzi. 

Szerző
Kropp Anikó