Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

NEMZETKÖZI LIGÁBAN SZEREZTEK TAPASZTALATOT A FIATAL KOSARASOK

Szolnok adott otthont az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga múlt heti fordulójának. A házigazda 4 mérkőzést játszott 4 nap alatt, többek között a spanyol élcsapat, a Tenerife ellen is pályára léptek.


18 csapat, mintegy 90 játékosa csapott össze szombaton a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban. Az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga U15-ös korosztályában a sorozat szolnoki fordulóján 4 napon keresztül pattogott a labda.

„Már két nagyon jó meccset játszott a szolnoki csapat, mind a kettőn szoros végeredményben ugyan alulmaradt, de ezeken a meccseken nem is nagyon az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy a gyerekek fejlődését szolgálja, és ezt már a hosszú évek során kitapasztaltuk, hogy ezek a meccsek remekül szolgálják a fejlődését a gyerekeknek, hiszen megláthatják, hogy miben kell még előre lépniük, hogy az európai csapatokkal felvegyék a versenyt, illetve a játékos társaikat is látják. Sokkal nagyobbak, erősebbek náluk, úgyhogy megvan az útirány, hogy merre kell fejlődni.”- Mondta Pallai Tamás a Szolnoki Olajbányász játékosa.

Csütörtökön a One Team Basket, pénteken az Ostrava bizonyult jobbnak a házigazdánál, szombaton pedig következett a spanyol Tenerife. *A látogató lendületesen játszott, 10-0-val kezdett. Innentől a Szolnok futott az eredmény után, de a spanyolok jobbak voltak. Növelték a különbséget, sok volt az elhibázott hazai dobás, a lepattanókat pedig rendre a látogató gyűjtötte be. Nem adtak esélyt a Szolnoknak, könnyedén győztek, a végeredmény 74-39 lett. Vasárnap pedig megszületett a torna hazai győzelme is, hiszen aznap a macedón Vardar Skopje együttesét 72-39-re legyőzték a Tisza-partiak, így a 3 vereség mellé egy győzelem is bekerült a nevük mellé.

 

Szerző
Pető Dávid