Szolnok TV

Ma 2021. December 8. Szerda, Mária napja van.

EZ TÖRTÉNT A KÖZGYŰLÉSEN

Útfelújítás a Kaán Károlyon, megszavazott költségvetés a Szigligeti Színháznak, régi-új vezető a könyvtár élén, rendelőfelújítás és zöld busz projekt. A soron kívüli közgyűlésen várospolitikai szempontból halaszthatatlan kérdésekben döntöttek a képviselők.


Mikor lesznek új parkolók a Lovas és Aranyi utaknál, a Hild környékén pedig járdaépítésre volna szükség. Ennek tervezéséről már döntött a közgyűlés -mondta napirend előtti hozzászólásában Borda Zoltán képviselő.

 

BORDA ZOLTÁN önkormányzati képviselő (Szolnoki Többség – XXI. század)

„Az a helyzet állt elő, hogy 2020-ban döntöttünk, hogy legalább a tervezési munkálatok készüljenek el, és 2021. februári polgármesteri határozat szüntette meg ezt a szerződést ami erről szólt, és azóta nem történik semmi. Nincs forrás arra, hogy amit mondtunk, azt végrehajtsuk.”

Szalay Ferenc polgármester válaszában hiányolta, hogy a képviselő miért nem szól a Széchényi városrészt érintő egyéb parkoló építésekről, intézmény felújításokról és útépítésekről. Fejér Andor alpolgármester a beruházások sorrendjénél fontos szempontként említette a prioritást.

 

FEJÉR ANDOR alpolgármester, Szolnok (Fidesz-KDNP)

„A szakmai felmérés megtörtént, ahogy a források rendelkezésre állnak, a tervezés elindulhat.”

 

A soron kívüli közgyűlésen meghosszabbították a Verseghy Ferenc Könyvtár jelenlegi vezetőjének, Czakóné Gaczov Katalinnak a kinevezését. A Szigligeti Színház a minisztériumtól és várostól kap a működéséhez támogatást. A június 30-ig tartó időszakra az összeg felét, a szolnoki önkormányzattól 163 és fél millió forintot már megkapta az intézmény, most a második félévre is megszavazták ezt az összeget. Fajcsák Károly képviselő azt kérte az igazgatótól, hogy ne lépjék át a színház anyagi kereteit.

 

FAJCSÁK KÁROLY önkormányzati képviselő (független)

„Van egy előirányzat és úgy kell az üzleti tervet elkészíteni, hogy azt tartsuk be.”

 

BARABÁS BOTOND igazgató, Szigligeti Színház

„Fajcsák képviselő úrnak már elmondtam, hogy ebbe a költségvetésbe beleférünk, és ahhoz tartom magam most is.”

 

A képviselők döntöttek a Temető úti rendelő újjáépítéséről, és arról is, hogy 6 önkormányzati intézménynél építenek ki energia hatékony megoldásokat. A Bagolyvár Vadaspark előtti, gátig tartó, 380 méternyi útszakasz felújítása is elkezdődhet.

 

TASNÁDI ZOLTÁN önkormányzati képviselő (Fidesz)

„Volt egy olyan megállapodásunk a NEFAG-gal, hogy az úttal párhuzamos kerékpárutat ők megcsinálják, mi pedig az utat rendbe tesszük. Örülök, hogy meg tudjuk valósítani, és az ígéretünket be tudjuk tartani a NEFAG felé.”

 

Sikeresnek minősítették a Zöld Busz projektet is, melynek köszönhetően új, modern elektromnos autóbuszokkal gazdagodhat a szolnoki közösségi közlekedés.

Szerző
Pető Dávid