Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

AZ UTAZÁS A TÉMÁJA AZ IDEI IRODALMI PÁLYÁZATNAK

Utazás testben és lélekben. Ez a témája idén a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete által kiírt irodalmi pályázatnak. A novellákat március 15-ig küldhetik be.

 


Idén 11. alkalommal írták ki a vakok és gyengén látók irodalmi pályázatát. Az első esztendőben 14 pályázat érkezett, 2021-ben azonban rekordot döntöttek.

 PESTI ZOLTÁNNÉ elnök, Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete:

A tavalyi évben annyira sikeres volt a pályázat, hogy 109 Írótól 124 pályamű érkezett be, mert lehetett többet is küldeni. Első pillanattól jeligések voltak a pályázatok, hogy a zsűri ne tudja, hogy ki van a jelige mögött.

 

Az idei pályázatra utazással kapcsolatos írásokat várnak.

Utazás fizikális értelemben, utazás a lelkünk bugyraiba. Nem kell, hogy látássérült legyen az író, de nyilván egy látássérült írótól más dolgok születnek ebben a témában, mint egy látó személytől.

-tette hozzá az elnök.

 

Olyan novellákat várnak, melyek tükrözik a belső vagy valós utazási élményeket.  A pályaművek 3 oldalnál ne legyenek hosszabbak. A pályázatokat március 15-ig lehet benyújtani és a költészet napjára bírálják majd el azokat. Az egyesület tervezi, hogy az eddigi munkákból kiadványt készít ebben az évben.

 

 

Szerző
Sebestyén Andrea