Szolnok TV

Ma 2022. Október 4. Kedd, Ferenc napja van.

HELYSZÍNELŐK VERSENYEZTEK SZOLNOKON

Kerékpáros baleset, ütközés, könnyebb és súlyosabb sérült. A város több részén helyszíneltek a rendőrök. A 11-ik baleseti helyszínelő verseny országos döntőjének Szolnok ad otthont. A 3 napos megmérettetésen valós helyzeteket teremtettek, ezekben kellett a 19 csapatnak megállnia a helyét.


Baleset a Tesco parkolóban. Négy autó egy más mellett, mindegyiknél rendőrök helyszínelnek. A következő csapat épp most érkezik, gyorsan megkapják a feladatot.

Minden részletre kiterjedő, a lehető legaprólékosabb munkát várják el a bírák a versenyzőktől. A baleseti helyszínelő verseny országos döntőjén már tényleg a legjobbak mérik össze tudásukat. 18 megye és a főváros rendőrpárosai valós helyzetekben mutatják meg a szakma részleteit. A város öt részén rendeztek be imitált szituációkat, a versenyzők mindenütt elvégezték a rájuk bízott feladatott.

A 11-ik országos baleset helyszínelő verseny döntőjének Szolnok másodszor ad otthont. A három napos megmérettetésen elméleti és gyakorlati feladatokat kellett végrehajtani.

A helyszínelők életet mentenek, biztosítják a helyszínt, nyomokat rögzítenek, végzik a munkájukat, hogy a ehető legpontosabb képet adják a történtekről. A versenyzők azon túl, hogy sokat készülnek a megmérettetésre, még itt is sokat tanulnak.

A verseny célja a magas szakmai munka felmérése és megismertetése, hogy bemutassák a lakosságnak milyen munkát végeznek a baleseti helyszínelők. A 3 napos megmérettetés eredményhirdetése csütörtökön lesz.

Szerző
Skultéty József