Szolnok TV

Ma 2021. December 8. Szerda, Mária napja van.

VERESÉGEK UTÁN KELLENE HÉT KÖZBEN NYERNI

Vereségből érkezik a MÁV és a Dózsa is hétközi bajnokijára. A labdarúgók vasárnap itthon szenvedtek vereséget, a pólósok viszont a Vasastól elszenvedett 9-5 óta, tíz napja nem játszottak tétmérkőzést.


Miután sorozatban hatodik mérkőzésén sem nyert, idegenben kellene, hogy helyreállítsa renoméját a Szolnoki MÁV FC. De egyáltalán nem lesz egyszerű feladata, évén a tizedik helyen álló Dorog vendége lesz a csapat. A szerda 13 órás kezdés kétségtelen, hogy nem feltétlenül szurkolóbarát időpont, így aligha holnap dől meg a nézőcsúcs a Buzánszky Jenő Stadionban. De megdől- e egy negatív rekord? A MÁV szeptember 29-e óta képtelen nyerni. Most viszont nagyon kell a bravúr, hiszen a csapat a tizennegyedik helyig csúszott és már csak négy ponttal előzi meg a már kieső helyen álló III. Kerületet. A dorogiak sem most élik legsikeresebb időszakukat, bár messze nem annyira rossz a helyzetük, mint a Szolnoké. A Bányász ugyanis az előző öt meccséből négyet elveszített, vasárnap Kecskeméten kapott ki 2-0-ra. Hazai pályán háromszor nyert, kétszer játszott döntetlen, ugyanennyiszer kapott ki. A MÁV viszont jellemzően nem nyerni jár idegenben, ez ebben a szezonban egyszer, még augusztus nyolcadikán Budaörsön sikerült. Azóta három döntetlen és három vereség a vendégként elért mutató. Az előjelek egyáltalán nem biztatóak.

Tizenegy nap után játszik újra tétmérkőzést a Szolnoki Dózsa. A pólósok legutóbb a Vasastól kaptak ki 9-5-re, a holnap 19 órakor kezdődő mérkőzésen azonban „kénytelenek lesznek” nyerni. A Pécs a nyolcadik helyen áll három győzelemmel és öt vereséggel, egyetlen idegenben szerzett győzelmüket Debrecenben érték el. A szolnoki pólósok legutóbb november hatodikán játszottak hazai bajnokit, akkor 16- 10- re legyőzték a Honvédot. Az Euro Kupa- búcsú, valamint a bajnoki veretlenség elvesztése egyáltalán nem jelenti azt, hogy félárbocra kellene engedni a zászlót a Vízilabda Arénában, de tagadhatatlan, hogy zörög a szekér. Ennek ellenére, vagy éppen ezért a szerda esti hazai meccsen kötelező a győzelem.

Szerző
Gutai István