Szolnok TV

Ma 2022. Augusztus 17. Szerda, Jácint napja van.

EGYRE TÖBBEN KÉRIK AZ OLTÁST

Ahogy nő a covid fertőzöttek száma, úgy gondolják egyre többen, hogy beadatják maguknak az oltást. A Hetényi Géza Kórház oltópontján pár hét alatt megduplázódott az egy napra eső, második vagy harmadik oltást kérők száma. A szakember szerint soha nem késő kérni sem az első, sem az ismétlő oltásokat.


Közel kétszázszor teszik fel egy nap ezt a kérdést az érkezőknek a Hetényi Géza Kórház oltópontján. Mindenkivel kitöltetik a hozzájáruló nyilatkozatot, megkérdezik vannak-e krónikus vagy egyéb betegségei, majd beadják a választott oltást. A Hetényibe előzetes regisztrációt követően elsősorban azok mennek, akik a második, vagy harmadik oltást adatják be maguknak.

Egyre több hazánkban a covid fertőzöttek száma, és egyre többen kerülnek kórházba is. Nagyon sokan a romló statisztikai adatokat hallva döntenek úgy, hogy beadatják maguknak az ismétlő oltásokat is. Míg néhány héttel ezelőtt naponta mintegy 100-an érkeztek erre az oltópontra, addig ma már ennek duplája.

Szolnokon 4 helyszínen, a Hetényiben, a MÁV Kórházban és a Rendelőintézet 2 pontján várják az oltakozókat. A szakember szerint sohasem késő beadatni a vakcinát.

Nagyon sokan nem csak saját maguk védelmében kérik az oltást, a környezetüket is szeretnék ezzel megóvni.

A kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon, azaz előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik - olvasható a kormányzati koronavírus-portálon.

Szerző
Skultéty József