Szolnok TV

Ma 2024. Május 22. Szerda, Júlia, Rita napja van.

FELVÉTELIZNEK A NYOLCADIKOSOK

Január 22-én írják a nyolcadikosok a központi középiskolai felvételit. Ahogyan egy évvel korábban, úgy idén is szigorú szabályok mellett. A termekben maximum tíz diák ülhet, az iskolát az előző nap ki kell fertőtleníteni, a tanulóknak a folyosókon és a közösségi terekben maszkot kell viselniük. Egyelőre úgy tűnik, csak kevés nyolcadikos halasztja el betegség miatt a holnapi vizsgát. Aki mégsem tud részt venni, január 27-án vagy február 4-én vizsgázik majd.

 


A Szolnoki Tankerületi Központ gimnáziumai és a Szolnoki Szakképzési Centrum intézményei is felkészültek a január 22-i írásbelire. Csaknem 1100 nyolcadikos ad számot tudásáról. Idén is a járványügyi szabályok betartása mellett rendezik meg a felvételit. 

Aki nem tud részt venni a január 22-i vizsgán, az január 27-én vagy február 4-én pótolhatja. Ez utóbbi időpont viszont már csak azoknak lesz elérhető, akik igazoltan megfertőződtek, hatósági házi karanténban voltak, vagy önhibájukon kívül nem tudtak megjelenni az első két időpontban. A felvételi vizsga eredményét február 7-én közlik az intézmények a tanulókkal.

 

Szerző
Szanyi Brigitta