Szolnok TV

Ma 2023. Március 25. Szombat, Irén napja van.

DRÁGULTAK A TANSZEREK, NEHEZEBB AZ ISKOLAKEZDÉS

Egekben a tanszerek ára, nem lesz olcsó az iskolakezdés - írja az egyik gazdasági hírportál. A füzetek és egyéb papíripari termékek ára akár 40-50 százalékkal is többe kerülhet, mint tavaly. Szolnokon a boltok felkészültek a rohamra, ami augusztus 20-a után várható.


Drágább iskolakezdéssel számolhatnak a szülők, mint tavaly. Az egyik gazdasági hírportál felmérése szerint a füzetek 40-50 százalékkal, a a nem papír jellegű iskolaszerek 30 százalékkal is többe kerülhetnek, mint egy évvel ezelőtt. Szolnokon felkészültek a vásárlók fogadására, már minden megtalálható aboltokban, ami az iskolakezdéshez szükséges.

Tollak, ceruzák, rajzlapok és egyéb eszközök egész évben kaphatóak a papír és írószer boltokban, az iskolatáskákból, tornaruhákból pedig megérkeztek a legújabb modellek is. Legtöbbet az első osztályos gyerekek szüleinek kell fizetniük, hiszen nekik mindent meg kell venniük. A felsőbb éveseknél már az előző évről megmaradt táskák még hordhatóak, vagy a nagy tesóktól megörökölhetőek.

Az első iskolakezdésre vásárlók is megjelentek a boltokban. Érdemes minél előbb megvásárolni amire szükség van, mert később már elképzelhető, hogy a legjobb, vagy ár-érték arányban legmegfelelőbb termékekből hiány lesz.

Egy hónap múlva iskolakezdés, de nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást. A szakemberek szerint az igazi roham augusztus 20-a után várható.

Szerző
Skultéty József