Szolnok TV

Ma 2022. Június 25. Szombat, Vilmos napja van.

BEFEJEZŐDÖTT AZ IPARI PARK VÍZELLÁTÁSÁNAK FEJLESZTÉSE

Lezárult a Szolnoki Ipari Park ipari víz és szennyvízhálózatának fejlesztése. A 760 millió forintos beruházás 549 millió forintos európai uniós támogatásból valósult meg. A kapacitásnövelés és ellátásbiztonság lehetővé teszi, hogy további új vállalkozások települjenek be a Szolnoki Ipari Parkba.


Megoldódott a vízkivételezés és tisztított ipari szennyvízelvetés a Szolnoki Ipari Parkban. Az átadó eseményen az alpolgármester kiemelte a Szolnokra települt cégek jelentőségét.

 

FEJÉR ANDOR alpolgármester ( Fidesz-KDNP) Szolnok:

Ezért gondolta azt az Ipari Park Kft. vezetése és az önkormányzat, hogy egy olyan bázist kell kiépíteni, amely függetleníti az Ipari Parkot és teljes egészben saját kezébe veszi az ipari víz biztosítását.

 

A 760 millió forintból, 211 millió forint önrésszel megvalósult projekt biztosítja az ipari vizet és a szennyvízelvezetést a parkba települt cégeknek.

Andrási Imre ügyvezető igazgató,  Ipari Park Kft.:

A mögöttem lévő Tisza folyóból gravitációs úton folyik be a Tisza vize egy aknába, onnan szivattyúk nyomják föl a vizet a mögöttünk lévő víztározóba, onnan pedig a tisztított vizet szivattyúk, csővezetéken juttatják el a vizet az ipari park hálózatába.

 

Csaknem 20 cég van már jelen a szolnoki parkban, több helyen is ipari víz szükséges a technológiai gyártáshoz. A megvalósult beruházásnak köszönhetően ez zavartalan és folyamatosan biztosított.

Szerző
Sebestyén Andrea