Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

VERSENGŐ GIMNÁZIUMOK: ISMÉT A TOP 100-BAN

Idén is megelőzte a Verseghy a Vargát a gimnáziumok országos rangsorában. Az összesített eredmények alapján az előbbi a 45., az utóbbi pedig a 63. helyen végzett. A Verseghy javított, a Varga viszont kissé hátrébb csúszott a listán.A Varga azonban a két tannyelvű képzést is folytató iskolák mezőnyében harmadik lett.


Kilencedik alkalommal készítette el a HVG a legjobb középiskolák listáját. A rangsor a pedagógusoknak és a diákoknak visszajelzés a munkájukról és teljesítményükről, a szülőknek pedig iránytű az iskolaválasztáshoz. A felmérés készítői idén is változatlan szempontok szerint hasonlították össze az ország gimnáziumait: a 10. évfolyamok kompetencia mérése, a felvételi és érettségi eredmények valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezések számítanak. * Megyénkben változatlanul két intézmény, a szolnoki Verseghy Ferenc és Varga Katalin Gimnázium került be a top 100-ba, annak is a középmezőnyébe. Ezúttal is a Verseghy teljesített jobban, az előkelő 45. helyen végeztek. A Varga tavaly az ötvenedik lett, idén viszont hátrébb csúszott a 63. helyre. A tavalyi 8.-ról azonban a 3. helyre lépett az intézmény a két tanítási nyelvű képzést is folytató iskolák rangsorában.

Az első helyen most is a budapesti Fazekas Gyakorló Gimnáziuma végzett, de ezúttal osztoznia kell rajta az Eötvös József Gimnáziummal. A legjobb tíz középiskola szinte mind budapesti, csak egy vidéki, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium fért be a top 10-be. A két tannyelvű gimnáziumok rangsorában viszont tarolnak a vidéki intézmények.

Szerző
Szanyi Brigitta