SÜTÖTTÉK, FŐZTÉK ŐKET, DE NYOLCSZÁZ HAL JÓL JÁRT
Nyolc évvel ezelőtt szervezték meg először, és azóta is töretlen a népszerűsége. A Tiszai Hal Napja a város nyári rendezvényeit záró program a folyó élővilágával, a partjain élők hagyományaival, jelenével, a folyó gazdag halállományából készíthető finomságokkal kívánja megismertetni a helyieket és a Szolnokra látogatókat.
A gulyás után ezen a hétvégén a hal kapott fő szerepet. *Egy év kihagyás után ismét több ezren látogattak el a Szolnoki Sportcentrum által szervezett Tiszai Hal Napjára. Számos programmal várták a gasztronómia szerelmeseit. Az egyik medencében például az ifjú halászok próbálhatták ki a mesterség trükkjeit.
Ebben az évben 22 csapatban több tucat amatőr szakács főzött a rendezvény gasztro versenyén.
A zsűri tagjai három kategóriában hirdettek győztes. Egyéb, sülthal és persze a legfőbb, a halászlé, melyben idén a bajai csapat teljesített a legjobban.
A rendezvény leglátványosabb eseménye idén is a haltelepítés volt. Két mázsa, vagyis mintegy nyolcszáz kecsegét engedtek a Tiszába. A programot a gyerekek élvezték a legjobban.
A haltelepítés legfontosabb célja a halállomány gazdagítása. Jelenleg a kecsege nem horgászható státuszban van sorolva. Ezzel a kezdeményezéssel, ezen belül is a halak számozásával a faj fejlődését követik majd nyomon.