Szolnok TV

Ma 2023. Június 6. Kedd, Norbert napja van.

MODERN IZRAELITA HITTANKÖNYV JELENT MEG GYEREKEKNEK

Hiánypótló, színes, vicces, fordulatos hittankönyv jelent meg Magyarország Kormánya támogatásával.
A szerzők szakítva a régi, öreg, poros módszerekkel, modern, a mai kornak megfelelő formában mutatják be a zsidó vallást, elsősorban a nem zsidó gyerekeknek. A sorozat ötödikeseknek szóló darabját ma mutatták be a Szolnoki zsinagógában.


Ezt a szép, gazdagon illusztrált modern formában íródott és szerkesztett hittankönyvet örömmel veszi kezébe minden gyermek. 5129 A kötet egy sorozat ötödik eleme. Létrejöttét Magyarország Kormánya támogatta.

A szerzők szakítva régi, avitt, poros módszerekkel, modern, vicces, fordulatos, a mai kornak megfelelő formában mutatják be a zsidó vallást, elsősorban a nem zsidó gyerekeknek.

 

 DR. FELDMÁJER PÉTER elnök, MAZSIHISZ Közép- Magyarországi Területi Csoport :

Ezek a könyvek a mai kornak megfelelően mutatják be a zsidó vallást. Elsősorban a nem zsidó gyerekeknek készültek, azoknak akik meg akarnak ismerkedni egy olyan vallással , amiről sokat hallhattak, de közelről nem tudták megismerni. Ezek szép és forgatható könyvek, szépek, lehet belőlük tanulni és lehet továbblépni.

 

A mai felgyorsult világban minden eszközt be kell vetni a tudás átadásához hangsúlyozták a bemutatón.

Rusvai Károly önkormányzati képviselő, frakcióvezető (KDNP):

Az erkölcstan és hittan oktatása 2013 őszén kezdődött. Akkor voltak támogatók és ellenhangok, az elmúlt években kiderült, hogy hiánypótló volt. A szolnoki szülők 20%-a választotta a hitoktatást. Ezzel a kötettel sikerült hiányt pótolni. A szerzőknek köszönjük a munkát.

 

„Amennyire természetes, hogy egy keresztény iskolában vannak hittankönyvek, a zsidóságnál ez nem volt így”- mondta beszédében az államtitkár.

 SOLTÉSZ MIKLÓS egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár:

100 év hiánypótló munkáját most kell behoznunk. Most értünk el oda, hogy 5-6 év összefogásával elkészült az ötödikes tankönyv is. Ezt a keresztény felekezetű iskolákban is forgathatják.

 

A könyv egyik szerzője a hitről és a közösségekről beszélt a gyerekeknek. A bemutatón természetesen maguk az ötödikes gyerekek is kaptak hazavihető példányt az új hittankönyvből.

 

Szerző
Sebestyén Andrea