Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

ISMÉT LESZ JÉGPÁLYA SZOLNOKON

Ismét lesz jégpálya Szolnokon. A szandai réten már készül az idén fedél nélkül, nyitottra tervezett pálya. A covid miatt tavaly nem lehetett korcsolyázni a megyeszékhelyen, a vírus idén is csak korlátozva engedi ezt a sportolóknak és az iskolásoknak.


Dolgoznak a munkagépek a szandai réten. Ugyan ott áll majd idén is a korcsolya pálya, ahol két évvel ezelőtt. A covid miatt a 2020-2021-es téli időszakban nem lehetett itt korcsolyázni, idén -még ha a vírus miatt- korlátozott körülmények közt is, de lesz jégpálya.

A korcsolyázható felület mérte megegyezik majd a két évvel ezelőtti pálya méretével, erre szükség is van, hiszen a jégkorong mérkőzésekhez a pálya mértet kötött. A társadalmi elnök fontosnak tartja, hogy Szolnokon is lehessen legalább egy téli sportot űzni, hegy híján erre legjobb lehetőség a korcsolyázás.

SZABÓ ISTVÁN társadalmi elnök, Szolnok Orcas Hoki SE: „Ezen úgy tudunk segíteni, hogy elsősorban az iskoláknak a korcsolyázás feltételei megteremtődnek, ezért testnevelés órákon várjuk a gyermekeket. Nem lesz nyilvános a jégpálya, ezt a vírus nem engedi. De csupán egy télről van szó.”

Mindez azt jelenti, hogy a pandémia miatt idén télen a nagyközönség előtt nem lesz nyitva a jégpálya. A sportolók azonban nagyon várják már, hiszen jelenleg vidékre kell utazniuk az edzésekre. Kucser Jázmin 8 évesen olyan ügyes, hogy már a magasabb korosztályban játszik, nem egyszer egyedüli lányként a csapatban. Álma,

A tervek szerint még a héten megérkzenek Szolnokra a jégpálya technikai eszközei, így még karácsony előtt elindulhat az idei korcsolya szezon. Időjárástól függően 2022. február végéig, hideg esetén plusz két hétig várja majd a hockey club sportolóit és az iskolás csoportokat a szolnoki jégpálya.

Szerző
Skultéty József