Szolnok TV

Ma 2022. Január 25. Kedd, Pál napja van.

KOMOLY TEHER A Z ÖNKORMÁNYZATI INGATLANOK FENNTARTÁSA

Számba vették a város lakóingatlan-állományát. A közgyűlés jogi, rendészeti és ellenőrző bizottságának tagjai a Szollak Kft. elmúlt hét éves gyakorlatát tekintették át. A napirendi ponthoz készült dokumentumból kitűnik, hogy az önkormányzati ingatlanok karbantartása évről-évre komoly probléma elé állítja a tulajdonost.


A Mester úti „Fiatalok háza” sok szolnoki családnak jelent biztonságos lakhatást mindaddig míg saját lábra nem állnak. Az önkormányzat mint tulajdonos azonban a piaci albérleti árszint alatt megszabott lakbérekből nem tudja kitermelni a felújítás költségeit.

 

MOLNÁR IVÁN elnök (Fidesz), jogi, rendészeti és ellenőrző bizottság

„A lakóingatlanoknál azt lehet elmondani, hogy sajnálatos módon kevés az összeg amit felújításra tudunk fordítani, ezért sokszor van az, hogy ingatlanok felújítása időben nem történik meg mert nem tudják megoldani, nincs elég forrás hozzá.”

 

A Szollak Kft.- hez tartozik a temető mellett a Széchenyi- és Ady Endre úti „nagypiac” is. A létesítmények működtetése mellett azok korszerűsítése is folyamatosan napirenden van. Szerencsére az elmúlt időszakban jó pár elképzelést sikerült megvalósítani.

 

MOLNÁR IVÁN elnök (Fidesz), jogi, rendészeti és ellenőrző bizottság

„Továbbra is vannak tervek a fejlesztésével kapcsolatban. Tehát elég komoly fejlesztés várható majd a szolnoki piacnál- itt építési, illetve fűtési rekonstrukció is várható.”

 

A bizottság elé került jelentésben egy úgynevezett. „egyedi vizsgálat” eredménye is szerepel. Dr. Szotyori Lázár Zoltán helyszíni szemlét tartott a Szollak Kft. kezelésében lévő „Szanda ABC”- nél, melyet a Szolnok Város Fejlődésért Egyesülettel kötött megállapodás tükrében vizsgált. A bizottsági tag több ponton is aggályosnak találta a két fél közötti szerződésben foglaltak teljesülését - amiért az ügylet felülvizsgálatát kezdeményezte. Javaslatát azonban a testület tagjai - két fő kivételével - nem támogatták.

Szerző
Pető Dávid