Szolnok TV

Ma 2021. December 3. Péntek, Ferenc napja van.

JÓL ZÁRTÁK A STRANDSZEZONT A MEGYE FÜRDŐI

Sikerrel zárta első nyári szezonját a Véső úti strand. A több hónapnyi kényszer szünet után a szezon idén csak júniusban indult. A legforgalmasabb napokon a látogatók száma a 800 főt is elérte. Rossz kezdés után júliusban a cserkeszőlői fürdőibe is visszatértek a látogatók. Az idény a megye többi népszerű fürdőjében sem alakult kedvezőtlenül.

14 fok, eső és szél. Zord időjárási körülményekkel startolt el május 23-án a strandszezon Szolnokon. Azonban nemcsak az időjárás nehezített meg az idei évadot.  Júliusig a strandokat csak azok látogathatták, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeztek. Júliusban az oltottak száma elérte az 5.5 milliót, így a megújult Véső úti strand kapuja is megnyílt mindenki előtt.

„A járványt követően a jó időt kihasználva az emberek, nagy létszámban látogatták a strandot. A leglátogatottabb hónapok június, július hónapok voltak. Napi 600- 800 fő kereste fel a strandunkat. Az itt töltött idő alatt 2 éttermünk szolgáltatását is igénybe vehették. Azt kell, hogy mondjuk a szezonról, hogy kezdésnek nem volt rossz. Sokat tanultunk és már tervezzük, hogy jövőre még több programmal, látványossággal szolgáljuk ki a bennünket felkeresőket.”- mondta Ábel István műszaki igazgató helyettes. 

Volt aki úszott, volt azonban aki inkább a meleg vizes medencét választott a mai nap. A fürdőzők szeptember végéig látogathatják a megszokott módon a strandot. A medencék téliesítése, illetve a gépek karbantartása októberben veszi kezdetét és 3 hétig tart.

Ez pedig már a megye egyik legkedveltebb fürdője. Az idény Cserkeszőlőn sem indult a megszokott módon. 2019-hez képest idén júliusig csaknem 60 %-kal kevesebb látogatót fogadtak a nyári időszak kezdetén. A legerősebb hónapnak a július bizonyult. A látogatók legnagyobb részét a hazai vendégek tették ki. A külföldi vendégek száma augusztusban kezdett emelkedni.

„Mindenképpen hozzáfűzném, hogy a május, júniusi időszak egyébként időjárás tekintetében sem volt túl kegyes a kültéri fürdőlátogatáshoz. Nagyon érezhető volt, hogy megszűnt a védettségi kártya. A vendégek gyakorlatilag meg is haladták a 2019-es év látogatóinak számát a fürdőlátogatók.”- mondta Döme Péter Pál megbízott fürdővezető. 

 A Magyar Fürdőszövetség adatai alapján a szezon jellemzően mindenhol lassabban indult. A látogatók száma és ezzel a fürdők bevétele csak júliusban kezdett emelkedni. Ebben a hónapban a bevétel közel 10%-kal haladta meg a két évvel ezelőttit.

 

Szerző
Hatvani Brigitta