Szolnok TV

Ma 2024. Június 15. Szombat, Jolán napja van.

KARÁCSONYI ÉLELMISZERADOMÁNYT KAPTAK A RÁSZORULÓK

Ma rendezték a Civil Házban az év utolsó, már karácsonyi adományosztását. A rászoruló családok olyan tartós élelmiszercsomagot kaptak, melyből már a karácsonyi asztalra is készíthetnek ételeket. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület szolnoki partnerszervezete több mint 4 ezer embernek tud így segíteni.


A Magyar Élelmiszerbank Egyesület szolnoki partnerszervezete karácsony előtti adományosztást szervezett. A CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat két nagy áruházláncban gyűjtött. 40 önkéntessel szortírozták az élelmiszereket, hogy ma átadhassák a dobozokat a rászorulóknak.

 

 DR. MOLNÁR BEÁTA elnök, CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat:

Hatszázhuszonhárom családdal dolgozunk, 4453 fő van a látókörünkben. Két osztóponttal dolgozunk a megyében, a beszállítóinknak köszönhetően egész évben tudunk tartós élelmiszert adni a családoknak.

 

Az őstermelők is csatlakoztak a felajánlók köréhez, így zöldséget és gyümölcsöt is tudtak idén adni. Hétfőn szerdán és szombaton a városi rászorulók érkeznek, csütörtökön és kedden pedig a vidéki pontokon osztják az élelmiszert. A mai volt az idei utolsó, karácsony előtti adomány. A tartós élelmiszerek nagyban hozzájárulnak majd a nehéz körülmények között élők ünnepének szebbé tételéhez.

 

 

 

 

 

Szerző