Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

HÉTVÉGI SPORTMÉRLEG: KÉT GYŐZELEM, EGY DÖNTETLEN

Két győzelem, egy döntetlen-ez a szolnoki topcsapatok hétvégi mérlege. A pólósok úgy tűnik kiheverték a siracusai sokkot, a kosarasok legnagyobb arányú hazai győzelmüket aratták a Kecskemét ellen. A MÁV viszont továbbra sem tud nyerni: vasárnap a Békéscsabával játszott döntetlent hazai pályán.

Szombat délután négykor kezdett a Szolnoki Dózsa. Nem is biztos, hogy az Eger volt a legnagyobb ellenfele az OB I ötödik fordulójában. Hanem az Ortigia elleni Euro Kupa-meccs öröksége. A csapat jól reagált a sokkszerű eredményre, hiszen a hetedik helyen álló Egernek esélye sem volt a pontszerzésre. Jóllehet a szolnokiak több ziccert is elpuskáztak, de ezeket tudjuk be inkább annak, hogy Krémer Balázs nagyszerűen védett. Viszont Bányai Márk teljesítményére sem lehetett panasz, a szolnoki kapus ötméterest fogott már az első negyedben. Hét kettőre vezetett két negyed után a Dózsa, a végeredmény 13-6 lett.

Továbbra sincs túl jó passzban a Szolnoki MÁV FC, amely vasárnap a 19. helyen álló Békéscsabát fogadta három vereség után. A 17. percben a vendégek szereztek vezetést egy szöglet után. Nagy Sándor lövését Csáki Kálmán még ki tudta piszkálni, de Fazekas ismétlésénél esélye sem volt. Az első félidőben a Szolnoknál volt többet a labda, de a hazai kezdeményezések sorozatosan elhaltak a csabaiak zárt védekezésén. A második félidő első percében megduplázhatta volna előnyét a vendégcsapat, hogy nem így történt, azért Máris vonható csak felelősségre, aki képtelen volt értékelhető módon hozzáérni a labdához a szolnoki öt és feles vonalán. Hat perccel később pedig jött az egyenlítés. Kurdics nagy bedobása után nem tudott felszabadítani a védelem, Tóth Bence pedig egy tizenegy méterről megeresztett okos lövéssel egyenlített. A szolnoki gól után némi élet költözött a pályára, mindkét csapat felpörgette a játékét. Mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, de a vendégeknek volt több és komolyabb lehetőségük. De az eredmény nem változott, az 1-1-es döntetlennel a MÁV visszaesett a 13. helyre, a Békéscsaba maradt a 19.

A Szolnoki Olajbányász a második-, a Kecskemét a harmadik helyről kezdte a nyolcadik fordulót a férfi kosárlabda- bajnokságban. Az első félidő amolyan iparos- kosárlabdát hozott: kevés kosárral, sok eladott labdával, végletekig kontrollált csapatmozgásokkal. Ez kétség kívül a Kecskemét számára volt előnyös, akik az első negyedben tizenhat-, a másodikban tizenhét pontot tartották az Olajt. Viszont csak huszonhetet szereztek, így a kevésbé látványos két negyed után az Olaj tartott előrébb. Amely többször is kialakított hat- nyolc pontos előnyt, amit aztán a vendégek majdnem mindig ledolgoztak. A harmadik negyed közepétől kezdték a fülükön venni a levegőt a nem éppen fiatal kecskeméti játékosok. Ez részben a gyakori szolnoki csereberélgetés, valamint a gyakran alkalmazott egészpályás letámadás káros mellékhatásaként jelentkezett. Cummings mindenhonnan betalált a második félidőben, Subotic és Cakarun komolyat birkózott a kecskeméti ikertornyokkal, a különbség pedig nőttön nőtt. A negyedik negyedben megkarcolta a húszat is, 81-63-ra nyert az Olaj, amely ekkora különbséggel hazai pályán még nem nyert meccset ebben a szezonban.

Szerző
Gutai István