Szolnok TV

Ma 2024. Április 19. Péntek, Emma napja van.

REMÉNYTELEN HELYZETBE KERÜLTEK A SZOLNOKI PÓLÓSOK

Nem várt, nagyarányú vereséget szenvedett szombaton a Szolnoki Dózsa, amely kilenc góllal kapott ki hazai medencében az OSC-től. Ugyan szerdán még lesz egy visszavágó a Kondorosi úton, de szinte biztos, hogy a pólósok nem jutnak a Bajnokok Ligája főtáblájára. Ugyancsak hazai pályán kaptak ki a labdarúgók is, a kosarasok viszont roppant izgalmas utolsó tíz másodperccel nyertek vasárnap a Pécs ellen.


A MÁV-nak volt több helyzete az ETO elleni mérkőzés elején, ám a huszonhatodik perc végzetesnek bizonyult a hazaiak számára. Kovács Olivér szabálytalankodott a tizenhatos előtt, a játékvezető kiállította a szolnokiak középső védőjét, a megítélt szabadrúgást pedig Kulcsár Kornél belőtte. A második félidő hetedik percében megduplázta előnyét a győri csapat, egy ugyancsak véleményes ítélet után. Bacsa Patrik viszont nem lelkizett azon, hogy jogos volt-e a büntető, hanem odaállt a labda mögé és belőtte. Ezt követően vált igazán szikrázóvá a meccs, rengeteg volt a sárga lap, Csábi Józsefet el is küldték a kispadtól. A kétgólos előny tudatában az ETO bebetonozta magát, a Szolnok pedig nem tudta áttörni a vendégvédelmet. Újabb hazai vereségével a tizenharmadik helyre csúszott vissza a MÁV, amely szerdán a 17. helyezett Csákvár otthonában lép pályára.

Több mint húsz ponttal is vezetett a Pécs ellen az Olaj, a végén mégis a vendégek verhették a fejüket a falba, amiért nem nyertek. Ugyan a Szolnok sem vágta ki a rezet a meccs elején, de a puhányul védekező és ötlettelenül támadó pécsiek ellen így is biztosan vezetett. A harmadik negyed első harmadában lett meg a közte húsz, ezután viszont támadásban ledobta a vasmacskát az Olaj. A Pécs pedig egyre jobban belelkesült, egyre több távoli dobásuk akadt be, 80- 78-nál a győzelemért támadhattak. De a slusszpoén elmaradt, harmadik hazai mérkőzését is szűken, de megnyerte a Szolnok.

Szerző