Szolnok TV

Ma 2022. Június 25. Szombat, Vilmos napja van.

KERTÉSZ ÚTI GYALOGÁTKELŐHELY

Félpályás útlezárással elkezdődött a Kertész úti buszmegállóknál a rég óta várt gyalogátkelőhely kialakítása. A környéken élők ha busszal érkeztek, eddig is ott keltek át az úttesten, a nagy forgalomban azonban ez veszélyes volt. A néhány héten belül befejeződő beruházás biztonságosabbá teszi majd a közlekedést.


Elkezdődött a régen várt munka. A környéken élők többször kérték, a tervek is elkészültek, most a beruházás is elkezdődhetett. Gyalogátkelőhely épül a Kertész úton, a sportreptéri lejáró előtt, az egymással szemben lévő megállók mellett. A busszal utazók ezen a helyen keltek át eddig is az úttesten, hiszen a fel és leszállást -attól függően merről érkeztek, vagy merre mentek- hol az egyik oldalon, hol a másikon kellett megtenniük. Mindez, a nagy forgalom miatt veszélyes volt.

A gyalogátkelőhely kialakítása nem csak a „zebra” felfestését jelenti. Az úttestet meg kell világítani, ehhez áthelyezik a közeli villanyoszlopokat. A munka ma félpályás útlezárással járt. Az átkelő mindkét oldalán biztonságos járdaszakaszt kell kiépíteni, és könnyen elérhetővé kell tenni a buszmegállókat is. A tervek szerint a beruházás néhány héten belül befejeződik, így novemberben már -a lakossági igényeknek megfelelően- gyalogátkelőhelyen lehet átjutni az egyik oldalról a másikra.

Szerző
Skultéty József