Szolnok TV

Ma 2021. December 8. Szerda, Mária napja van.

KEZDŐDIK A VÍZILABDA BAJNOKSÁG

Címvédőként kezdi a holnap kezdődő bajnokságot a Szolnoki Dózsa. A pólócsapatban komoly változások történtek nyáron: hét év után nem Nagy Viktor nevével kezdődik az összeállítás. Távozott a három szerb muskétás, helyettük egy holland, egy szerb és egy horvát játékos érkezett.


A száztizennegyedik OB I-es bajnokság kezdődik szerda este. A címvédő Szolnoki Dózsa Debrecenben játssza első mérkőzését a hat hetes felkészülés zárása/folytatásaként.

ZSIVKO GOCICS, vezetőedző, Szolnoki Dózsa: Még mindig nem vagyunk meccsformában, természetesen. Holnap még csak az első mérkőzés, attól függetlenül mi még keményebb edzünk továbbra is. Nem lebecsülve az ellenfelünket, a helyzetet sem, de azért egy jó két- három hétig még tart nálunk a felkészülési időszak.

A prágai U20-as világbajnokságról ma érkezett vissza Konarik Ákos és Szeghalmi Zsombor. A legnagyobb élményeket alighanem a csapatkapitány Angyal Dániel élte át: a számára bronzéremmel zárult tokiói olimpia előtt született meg a kislánya. Nagy Viktor az olimpiai bronzmérkőzés után jelentette be visszavonulását. Radomir Drasovics és Dusko Pijetlovics a Novi Belgrádba- Filip Filipovics pedig az Olympiakoszhoz igazolt. Utóbbi két játékos aranyérmet nyert Tokióban.

ANGYAL DÁNIEL, csapatkapitány, Szolnoki Dózsa: Nagyon meghatározó játékosok távoztak a klubtól, őket nem lehet pótolni. Nem is az volt a célunk, hogy őket pótoljuk. Szerintem egy picit más struktúrában kell játszanunk, de én nagyon bízom benne, hogy ez egy jó csapat.

A jobbszélre egy fiatal horvát játékos, Ivan Zsovics érkezett, míg az ugyancsak horvát Kristjan Milakovics elsődleges feladata a védelmi vonalak erősítése. Centerben pedig a holland válogatott Bilal Gbadamassi játszik majd.

BILAL GBADAMASSI, center, Szolnoki Dózsa: Azt várom a csapattól, hogy a legjobb négybe jusson, azon belül pedig a lehető legjobb eredményt érje el. A személyes célom az, hogy jó játékkal és fontos gólokkal tudjam segíteni a csapatot. És mindent, amit az edző kér tőlem, a lehető legjobb tudásom szerint tudjam megcsinálni.

A debreceni bajnoki után jövő csütörtökön és pénteken a Vízilabda Arénában játszik a Szolnoki Dózsa, lévén a Kaposvár elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő mindkét mérkőzését itt rendezik.

 

 

 

 

Szerző
Pető Dávid