Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

PIHENNEK A KOSARASOK, NYERNIE KELL A MÁV-NAK

Két alapemberét nélkülözve minimális vereséget szenvedett tegnap éjszaka Portugáliában a Szolnoki Olaj. A kosarasokra hétvégén pihenő vár, ellenben szombat délután bajnokit játszik a pólócsapat, a MÁV pedig vasárnap Budapesten lép pályára.


A szombat délután fél ötös időpontot jegyezze meg mindenki, aki követi a Szolnoki Dózsa szereplését. Az OB I hetedik fordulójában a Honvéd érkezik a Vízilabda Arénába. A Dózsa szerdán 14-6-ra legyőzte az UVSE-t a Nyíregyházán rendezett hírverő bajnokin, ugyanaznap a Honvéd az Eger ellen nyert 12-7-re. A szolnoki csapat hat mérkőzés után az OSC-vel és a Fradival együtt száz százalékos, a Honvéd az ötödik helyen áll négy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel. Az „X” a Vasas ellen jött össze, akkor az kisebbfajta szenzációt jelentett. A Fraditól elszenvedett 14-7-es vereség benne volt a pakliban, az azonban nemigen, hogy Pécsen is kikap 12-10-re. Még egyszer a pólómeccs kezdési időpontja: szombat 16. 30.

Kifejezetten jó lenne, ha elkezdené a gödörből való kikászálódást a Szolnoki MÁV FC. A focicsapat négy forduló óta nem nyert, ráadásul idegenben az eddig megszerezhető tizennyolc pontból csak öt jött össze. Még augusztus nyolcadikán, Budaörsön tudott vendégként nyerni a csapat. Márpedig vasárnap vendégként kell kivágni a rezet a tizenhét ponttal a tizenharmadik helyen álló MÁV-nak. És a feladat nem egyszerű még úgy sem, hogy az újonc III. Kerület nem a legveszélyesebb házigazda. Eddig egyszer tudott nyerni otthon- október 24-én a Siófokot győzte le 2-0-ra. A Kerület tíz megszerzett ponttal a tizennyolcadik, azaz kieső helyen áll. Egyáltalán nem kimagasló esélyeit az sem javítja, hogy hét közben a Pakssal játszott Magyar Kupa-meccset és 5-0-ra kikapott. A III. Kerület- Szolnoki MÁV FC NB II-es bajnoki mérkőzés vasárnap 13 órakor kezdődik.

Szerző
Gutai István