Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

ÉPÜLETEK SORSÁRÓL TANÁCSKOZTAK A KÖZGYŰLÉSEN

Keresik a megoldást a Magyar Rádió egykori épületének újrahasznosításában - derült ki a Közgyűlésen. A közmeghallgatáson elhangzott: hamarosan lesz a Véső úti uszodánál buszközlekedés, és jövőre folytatódhat a várprojekt is. A képviselők elfogadták a szolnoki felsőoktatásban résztvevő megyei fiatalok támogatásáról szóló előterjesztést és megszavazták a Bajcsy Zsilinszky úti bölcsőde, valamint a Munkácsy úti orvosi rendelő beruházás támogatását is.


Mi lesz a Magyar Rádió egykori épületének sorsa? A kérdést a közgyűlést megelőző közmeghallgatáson tették fel.

Körülbelül egy éve látott a hír, hogy az önkormányzat szeretné megvásárolni az ingatlant, és utána értékesíteni, majd lebontatni és a helyére egy parkolóházat építteteni."

Az épület sorsáról mindent tudni fognak a szolnokiak -mondta a polgármester, aki Berényi Gábor képviselő kérdésére elmondta: többféle terv is van.

Az egyik terv szerint egy olyan iskola jöhet létre, mely a zeneoktatás újfajta vonalát vigye, a könnyűzene oktatása is jelen legyen a városban. Más terv szerint a Mathias Corvinus Kollégium költözhetne be az épületbe. Papp István a Tisza szálló sorsa felől érdeklődött. A polgármester elmondta: keresik a megoldást, hogyan lehetne megvásárolni jelenlegi tulajdonosától a szállodát. A következő kérdés a vármúzeumot érintette.

A megváltozott projekthez 870 millió forint pluszra volt szükség, ez megérkezett, így a munka hamarosan elkezdődhet.

Mikor lesz a buszközlekedés a Véső úti uszodához - tette fel a kérdést Lővi Miklósné.A tervek itt is megvannak -válaszolta a polgármester.

„A Horog út elkészülte után ebbe bele tudunk vágni, a Horog út építése zajlik, ezt látja, ha jár arra.”

A Közgyűlés döntése értelmében jövőre megszűnnek a féléves és éves parkolóbérletek Szolnokon.Jövőre egymilliárd forint körüli összeggel tartozik majd a város a Volánnak, erre nincs pénz -mondta Dr. Füle István.

Évi 20 millió forint keretösszegben, fejenként akár havi 40 ezer forinttal támogatja a város a megyében élő, Szolnoki Camupson tanuló fiatalokat, de támogatják a jól tanuló középiskolásokat is. 80 millió forinttal támogatják az ivóvízrendszer rekonstrukcióját és elfogadták a Bajcsy Zsilinszky úti bölcsőde 1,5 milliárd forintos beruházását, valamint a Munkácsy úti orvosi rendelő 100 millió forint nagyságrendű felújítását is.

Szerző
Skultéty József