Szolnok TV

Ma 2024. Április 16. Kedd, Csongor napja van.

VÍZILABDA: TÍZ GÓLLAL GYŐZÖTT A SZOLNOKI DÓZSA

Bár a második negyed közepén még öt- ötös döntetlenre állt a Szolnok- Pécs vízilabda- meccs, a folytatásban nem volt pardon és a Dózsa tízgólos győzelmet aratott. Folytatás szombaton Miskolcon, utána pedig következik a BVSC elleni hazai rangadó.


Tizenegy nap után játszott újra tétmeccset a Szolnoki Dózsa, de a Vasas elleni bajnokit követő másfél hét nem a lazulásról szólt. A szakmai stáb minialapozást írt elő a csapatnak, ez rengeteg kondizást, még több úszást jelent, valamint a támadási- védekezési elemek sulykolását. 

Az első negyed egészében, de még a második nyolc perc első felében is látszott, hogy komoly terhelést kaptak a szolnoki játékosok. Ugyan a Dózsa kettő góllal is vezetett, de a pécsiek egyenlíteni tudtak. A második negyedben ha nem is példátlan, de ritkán látható esemény történt. Mivel nem engedett elvégezni egy szabaddobást, ezért a játékvezetők kiállították Bányai Márkot, a szolnoki kapust. Három mezőnyjátékosunk állt be a kapuba és a balszélről megeresztett lövést Jansik Dávid blokkolta ki. Öt ötnél háromszor is támadhatott a vezetésért a vendégcsapat, de mindannyiszor megfeneklettek a támadásai. Aztán a nem sokkal korábban a kapuban remeklő Jansik Dávid úszott meg és bár keményen fogták a nyakát, még a víz alól is gólt tudott lőni. A második negyed végére pedig már kettővel vezetett a Dózsa. Schmölz nagyszerű labdaszerzése után Kovács Gergő került helyzetbe és nem is hibázott.

A harmadik és negyedik negyed már közel sem tartogatott ennyi izgalmat. Ezért elsősorban a szolnoki csapat okolható, amely kimászott a minialapozás miatti tompaságból és elsősorban fizikálisan felőrölte ellenfelét. Öt egyre nyerte a csapat a harmadik negyedet, ugyanilyen arányban a negyediket is, így szoros félidő után biztos, tízgólos győzelmet aratott. A bajnokság szombaton a Miskolc elleni idegenbeli mérkőzéssel folytatódik a Szolnoki Dózsa számára.

Szerző