Szolnok TV

Ma 2022. Január 18. Kedd, Piroska napja van.

LÁTNI ÉS LÁTSZANI: FOLYTATÓDIK A BALESET-MEGELŐZÉSI KAMPÁNY

Folytatódik a Látni és Látszani országos baleset-megelőzési kampány. A kezdeményezés programjaival december 10-ig várják az autóvezetőket.


A Látni és Látszani kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a járművek téli felkészítésére.

„A kollégáim nagyon gyakran találkoznak olyan járművekkel, amelyeknek csak az egyik fényszórója ég. Ezek nagyon fontosak, hogy rendben legyenek. Olyan lehetőséget is biztosítunk, akik esetleg még nem tették meg, annak feltöltjük a téli szélvédőmosó folyadékját az autóban. De nem csak a jármű fontos és a járművek felkészítése, hanem maguk a személyek is.”- mondta Dávid Mónika a Közlekedésrendészeti Osztály kiemelt főelőadója.

Az országos kezdeményezés részeként a jogosítvánnyal rendelkezők egy tesztet is kitölthetnek, ami a téli közlekedéshez kapcsolódik. Emellett díjmentesen egy látásélesség vizsgálaton is részt vehetnek. A baleset- megelőzési kampányokra, illetve rendezvényekre nagy szükség van, hiszen idén több balesetet regisztráltak, mint tavaly. Ezekben a szerencsétlenségekben több személy is életét vesztette.

"Nem vagyunk naivak. Tudjuk sok embert nem érünk el. Pedig a Facebook oldalunkat, amit nagyon aktívan üzemeltetünk és sokan követnek. De még mindig sokszor előfordul és látjuk, hogy nincs lecserélve a téli gumi, azt, hogy nem jól működnek a lámpák , tehát nincsenek jól beállítva elvakítják a szemközti járművezetőt. Amit a tesztlapokból már most leszűrtünk, hogy keverik a fényszóró és a ködlámpa használatának eseteit.”- tette hozzá Dávid Mónika.

 

 

 

Szerző
Hatvani Brigitta